Србија и Балкан

Зорана Михајловић се враћа у политику: У покрету "Увек за Србију" са Шормазом и Паковом

Бивша блиска сарадница Александра Вучића у новом покрету заговара санкције Русији и дистанцирање од Москве, те враћање на пут евроинтеграција
Зорана Михајловић се враћа у политику: У покрету "Увек за Србију" са Шормазом и Паковом© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bs

Бивша министарка и потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић основала је покрет "Увек за Србију", политичку организацију отворену за све "оне који деле визију европске Србије и у којој ће настојати да грађанима и грађанкама представе идеје које ће бити алтернатива истрошеним политичким ставовима", пренела је Нова.рс.

По сазнањима портала у Михајловићкином покрету "Увек за Србију" биће и некадашња саветница председника Србије Станислава Пак и бивши народни посланик СНС Драган Шормаз.

"Драган Шормаз има огромно политичко искуство и јасне ставове, као и Пакова, али покрет ће чинити и Катарина Илић, економиста и стручњак за Косово и односе с Русијом. Ту ће бити и велики број људи из Београда, али и осталих делова Србије. Нашу политичку организацију махом ће чинити људи жељни промена, који су стручни, искусни, као и људи који до сада нису били у политици", нагласила је некадашња функционерка Српске напредне странке.

По њеним речима, одлуку о томе да ли ће учествовати на изборима најављеним за 17. децембар донеће у наредном периоду, односно сачекаће да се избори распишу.

"Кад се све договоримо, јавност ће бити обавештена. Могу да потврдим да је формиран покрет 'Увек за Србију', који представљам, са жељом да будемо алтернатива истрошеним политичким ставовима који, према нашем мишљењу, Србију гурају далеко од развоја и демократије", рекла је Михајловићка, те додала да председник Србије Александар Вучић баштини и спроводи идеје које Србију враћају у период деведесетих.

Дешавања претходних дана, по њеном мишљењу, "показују да се Србија није ослободила радикалске политике која нас деценијама гура у сукобе, изолацију, завађа нас са комшијама и удаљава од Европе и цивилизованог света".

Поновила је свој став да Србија заслужује да буде део Европске уније као држава евроатлантских интеграција, те да стагнира на путу ка ЕУ јер то одговара српском председнику.

"Србија мора да се дистанцира од Москве и уведе санкције Руској Федерацији", закључила је Михајловићка.

image