Србија и Балкан

Дачић: Србија и СПС чврсто стоје иза Републике Српске и Додика

Дачић је оценио да међународни притисци треба да буду усмерени према онима који желе унитарну БиХ, што, како је навео, неће моћи
Дачић: Србија и СПС чврсто стоје иза Републике Српске и Додика© Tanjug/RADE PRELIĆ

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић поручио је на данашњем седмом Сабору СНСД-а у Добоју да Србија и његова партија чврсто стоје иза Републике Српске и њеног председника Милорада Додика и нагласио да Српска никоме није поклоњена и да је настала на борби српског народа и жртвама које је поднела.

"И данас смо суочени са разним случајевима ревизије историје и ви сте овде суочени са проблемом оспоровања постојања Републике Српске. Многи данас говоре да су проблем Срби у БиХ и у Републици Српској али - не, проблем је ако се не поштује Дејтонски споразум и равноправност сва три народа - и српског и хрватског и бошњачког, и оба ентитета - и Републике Српске и муслиманско-хрватске федерације", рекао је Дачић.

Он је истакао да је БиХ настала у Дејтону, за то је гарант и Република Србија и "зато нико не сме да дира Републику Српску по Дејтонском споразуму", преноси Танјуг.

Дачић је поручио да сви народи у БиХ треба да траже заједничке именитеље заједничког живота да живимо у миру колико год можемо.

Дачић је оценио да међународни притисци треба да буду усмерени према онима који желе унитарну БиХ, што, како је навео, неће моћи.

"Ми имамо проблем да требамо некоме да се правдамо зашто Србија не жели да прихвати територијални интегритет Косова, а нико се не пита како је и зашто нарушен територијални интегритет Србије. Зато је Србија чврста у својим ставовима, јер брани себе, и свако од нас је део тог простора. Ја сам рођен на Косову и ви сте овде рођени у Српској и не тражимо ми туђе, ми бранимо наше", поручио је Дачић.

image
VV inauguration
banner