Србија и Балкан

Случај "тунел" истрагу одвео на Јахорину: Потрага за више копача и мистериозном женом

Нико није сигуран колико се тачно осумњичених за копање тунела испод Вишег суда у Подгорици, крије у Босни и Херцеговини
Случај "тунел" истрагу одвео на Јахорину: Потрага за више копача и мистериозном женом© TANJUG/ MUP CRNE GORE/ SAŠA MATIĆ

Да ли се у Босни и Херцеговини крију осумњичени за копање тунела испод Вишег суда у Подгорици, питање је које је у фокусу црногорских истражитеља ових дана, пише данас портал РТЦГ.

Како портал наводи, према информацијама из истраге, не искључује се могућност да је у БиХ више од двојице осумњичених, за које се поуздано зна да су прешли гранични прелаз Шћепан Поље 11. септембра.

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске обавили су већ претресе на неколико локација у околини Јахорине да би се утврдило да ли се особе осумњичене за копање тунела крију на том подручју, али засад нико није ухапшен.

Претреси су спроведени након што су црногорски истражни органи информисали колеге у БиХ да су двојица осумњичених побегли на територију те државе. Друга двојица су, саопштено је раније, прешли у Србију али се не искључује да су касније и они прешли на територију БиХ.

Министар унутрашњих послова Филип Аџић изјавио је прошлог месеца да је у досадашњој истрази откривено да су у копању тунела учествовали В. М. (32), М. М. (53), Д. Ј. (30) и В. Е. (32), сви држављани Србије.

Он је тада на конференцији за новинаре показао њихове фотографије и изразио очекивање да ће уз помоћ Србије или земаља у којима се налазе, брзо бити ухапшени с обзиром на то да су, како је казао, након откривања тунела напустили Црну Гору.

Портал пише и да још траје потрага за женом која је помагала осумњиченима за копање тунела.

У питању је К. Б. По незваничним информацијама, истражитељи проверавају да ли је она злоупотребила и предмете и податке којима је приступ имала њена мајка, запослена у писарници Вишег суда у Подгорици.

image