Србија и Балкан

Фон Крамон поручила да је Србија све даље од ЕУ због Вучићевог сусрета са Кадировљевим изаслаником

Фон Крамоновој није се допало то што се изасланик чеченског лидера Рамзана Кадирова састао са Александром Вучићем, који је рекао да "руско-српски односи неће бити уништени ни под каквим притисцима"
Фон Крамон поручила да је Србија све даље од ЕУ због Вучићевог сусрета са Кадировљевим изасланикомwww.globallookpress.com © Peter Niedung/ZUMAPRESS.com

Европосланица Виола фон Крамон, под утиском због сусрета председника Србије Александра Вучића са Турком Даудовим, изаслаником чеченског лидера Рамзана Кадирова, објавила је твит у којем алудира на удаљавање Србије од Европске уније.

Наиме, фон Крамонова је, користећи виралан тренд "Како је почело" насупрот ономе "Како се одиграва", објавила две фотографије српског председника: прву - Вучића са некадашњом канцеларком Немачке Ангелом Меркел, а другу на којој је српски председник са Кадировљевим изаслаником, огрнут чеченском традиционалном одором.

Овим је посланица Европског парламента покушала да сугерише како се Србија удаљава од ЕУ, будући да наставља да гаји пријатељске односе са Русијом.

Многе кориснике твитера разљутило је то што делује као да се Виола фон Крамон руга традиционалној чеченској ношњи и тиме "показује како ЕУ поштује различитости".

Европосланица, која не крије да има негативне сентименте према Русији, у септембру је послала практично претећу поруку српским властима због сарадње са Русијом.

"Док бесни рат, Министарство спољних послова Србије потписује план о будућој сарадњи са 'руским агресором'. Можда је то само сигнал за нас да замрзнемо приступне преговоре, јер улазак у Европску унију не иде преко Москве", написала је Фон Крамон на Твитеру.

Председник Србије Александар Вучић синоћ се у Београду састао са Турком Даудовим, изаслаником чеченског лидера Рамзана Кадирова.

Даудов је на свом Инстаграм налогу навео да је у сложеној политичкој ситуацији Русија стала у заштиту духовних, традиционалних и породичних вредности и показала Западу да не прихвата туђе идеологије које он намеће, па се може казати да је цео западни свет устао против тога.

Он је додао да је у Београд дошао како би лично исказао поштовање председнику Вучићу пренео да су "вишевековни братски односи Русије и Србије још једном показали своју снагу".

Председник Србије се захвалио на топлим речима подршке Рамзана Кадирова и навео да "руско-српски односи неће бити уништени ни под каквим притисцима", навео је Даудов на Инстаграму.

Он је Вучићу уручио национални чеченски огртач и капу, поручивши да је "чврстина Срба слична суровом карактеру горштака".

image