Србија и Балкан

Додик: Комшићева политика је политика лажи, нема НАТО пута за БиХ

Председник Републике Српске одговорио хрватском члану Председништва Босне и Херцеговине
Додик: Комшићева политика је политика лажи, нема НАТО пута за БиХwww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је политика хрватског члана председништва Бих Жељка Комшића политика лажи, подвала и срамоћења Босне и Херцеговине. То је оценио након Комшићеве изјаве да ће радити на НАТО путу БиХ, нагласивши да неће пропустити прилику која се може указати да кроз активирање МАП-а буде одблокиран процес НАТО интеграција.

"Не постоји НАТО пут БиХ, нема усаглашеног става о чланству, постоји само сарадња, а оваквим надобудним понашањем и једностраним иступањем, Жељко Комшић још једном је показао каква ће његова политика бити убудуће", написао је Додик на Твитеру.

Комшић, коме је ово четврти мандат у Председништву БиХ, раније данас рекао је да неће пропустити прилику која се може указати Босни и Херцеговини за чланство у НАТО.

"Та прилика се указала и она је искоришћена достављањем програма реформи у седиште НАТО у Бриселу, који је прво упућен од Председништва БиХ, а затим и од Већа министара БиХ", рекао је Комшић и додао да уколико се таква могућност учини могућом чланство Босне и Херцеговине у НАТО савезу је политички приоритет. 

image