Србија и Балкан

Нова епизода подкаста "Локомотива": Запад не може без цензуре

У новој епизоди подкаста "Локомотива" гост је Милица Топаловић, докторанткиња на Факултету политичких наука Универзитета у Београду
Нова епизода подкаста "Локомотива": Запад не може без цензуре© РТ Балкан

Запад заиста не може без цензуре. Најбољи доказ томе је последња у низу забрана Јутјуба која је спроведена и над каналом подкаста "Локомотива".

"Запад и цензура су заправо синоними, и то што цензуру неки везују за исток, то нема везе са мозгом, Запад је отишао један корак испред са манипулацијом и цензуром чији спој представља рај за једноумље", каже Милица Топаловић.

Док се ревносно блокирају канали на "Јутјубу" од стране западних цензора, председник Украјине Владимир Зеленски најављује нови сукоб - и то на Балкану!

На трагу прошлонедељног текста из "Форин Аферса" о новом сукобу који прети на Балкану, путем појединих домаћих медија могли смо да прочитамо да нам и неки признати "геополитички стручњаци" прете и најављују нови рат.

Ове седмице сведочили смо и открили шта се заиста крије иза тзв. француско-немачког плана за КиМ - ревизија историје, измештање споменика подигнутог у част српским војницима из Првог светског рата и то све уз присуство амбасадора Француске и Немачке само је део слагалице која стоји иза тог плана. 

Док на Блиском истоку рат букти са тенденцијама да се прошири на Сирију, Либан и Ирак, са исламско-арапског самита у Ријаду послата је порука да је "црвена" линија за ту коалицију протеривање Палестинаца из Појаса Газе. И док је Турска поднела тужбу против Израела пред Међународном кривичним судом, са друге стране Атлантика председник Кине Си Ђинпинг налази се у посети САД где га је председник САД - Џозеф Бајден на конференцији након састанка, ни мање ни више назвао - диктатором!

Са гошћом - Милицом Топаловић, аутори подкаста Тиосав Пурић и Марко Николић су осим о цензури, разговарали и о концепту онтолошке безбедности у контексту очувања Косова и Метохије унутар Србије, односу Турске према Палестини, као и састанку исламско-арапских земаља у Ријаду. 

"Локомотива" подкаст емитује се сваке суботе у 20 часова.

image