Србија и Балкан

Додик: Муслимански лобисти подмазани прљавим новцем шире лажи о Србима

На питање Срне да прокоментарише медијске иступе Зукана Хелеза, Додик је навео да њега једино може озбиљно да схвати и коментарише неко попут острашћеног србомрсца као што је Алиша Кернс
Додик: Муслимански лобисти подмазани прљавим новцем шире лажи о Србима© ATA Images

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Српска остаје стабилна упркос разним белосветским мешетарима и муслиманским лобистима, попут Алише Кернс из Велике Британије, који не могу да утичу на прилике у Српској, осим да износе неистине за огромне суме прљавог новца.

"Актуелно руководство Републике Српске је реалност и избор грађана, и никога не занима да ли се некој Кернс или било коме свиђа та реалност", рекао је Додик.

На питање Срне да прокоментарише медијске иступе Зукана Хелеза и Алише Кернс у којима редовно износи неистине о Републици Српској, Србији и српском народу, Додик је рекао да Хелеза једино може озбиљно да схвати и коментарише неко попут острашћеног србомрсца као што је Алиша Кернс чији је задатак да напада Србе.

Додик је указао да је познато и у јавности документовано чиме се све ова госпођа годинама бави и "како кроз параобавештајно деловање и сумњиве активности зарађује огромне суме новца".

"Њена улога у распиривању тензија и пласирања дезинформација када је реч о Косову и Метохији је опасна и деструктивна једнако као и њено уплитање у унутрашња питања у БиХ. Они који је плаћају и дају јој силни новац за те послове, треба да знају да тако само руше БиХ. Личностима попут Кернс место је у затвору, а њихове активности су опасност за цели регион", истакао је Додик.

Председник Српске је рекао да би она и слични муслимански лобисти који покушавају да искористе то што на овом подручју Велика Британија и САД одмеравају снаге на нама, позивајући на санкционисање и смене легитимно изабраних представника, требало да буду испитани за кога раде то што раде и какву су штету нанели.

"Њихова мржња према свему српском, 'подмазана' прљавим новцем који добијају, види се у сваком слову које напишу и речи коју изговоре и такве личности немају пријатељски однос не само према Српској, него ни према БиХ на коју се сви позивају, јер раде на стварању нереда на овом простору", указао је Додик.

Он је навео да је потпуно јасно чему служи та прича и силни наслови како ће "Додик да 'запали регион'", те да они заправо то и желе – сукобе, јер тако ће добити више прљавог новца за своје активности.

"Њих одржавају сукоби и зато и пласирају разне дезинформације, како би се стекао утисак о некој БиХ која не може да опстане без странаца, што значи више новца за све који коегзистирају у том ланцу", рекао је Додик.

Он је нагласио да би они највише желели да Република Српска, иако међународно призната у Дејтону, 21. новембра 1995. године, не постоји, да је избришу са карте света, што се на њихову велику жалост никада неће десити.

image