Србија и Балкан

Умало туча у Скупштини Црне Горе: Абазовић устао из посланичке клупе и кренуо ка Зиројевићу (ВИДЕО)

Посланици Скупштине Црне Горе расправљају о изменама и допунама Закона о попису, а према којима би попис требало да почне у четвртак

Скупштина Црне Горе данас би требало да донесе коначну одлуку о одржавању пописа становништва који је више пута одлаган, а нова влада га је одложила за 30. новембар.

Међутим, расправа је дошла до ивице инцидента због вербалног сукоба који је избио између лидера Грађанског покрета УРА Дритана Абазовића и председника Демократске партије социјалиста Данијела Живковића.

У расправу се укључио и посланик Социјалдемократа Никола Зиројевић који је позвао посланике који су по струци лекари да Абазовићу дају лек бенседин, а онда стрепсилс, јер превише гласно говори. На то је бурно реаговао Абазовић који је устао из посланичке клупе и кренуо ка Зиројевићу.

Тада је посланик Демократске народне партије Милан Кнежевић устао да спречи Абазовића, како не би дошло до физичког обрачуна.

Председник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић одредио је паузу како би се страсти смириле, а посланици напокон донели одлуку о попису. 

У току је скупштинска расправа о изменама и допунама Закона о попису којим ће бити одређен датум одржавања. 

Премијер Црне Горе Милојко Спајић одржао је више састанака са парламентарним странкама о попису, да би као резултат био направљен споразум који предвиђа и обавеза омогућавања парламентарног надзора кроз формирање скупштинског одбора на паритетној основи између власти и опозиције са копредседавајућим начином председавања.

image