Србија и Балкан

Владимир Ђукановић у подкасту "Локомотива": Санкције које је ЕУ увела Русији су чист идиотизам

Гост у новој епизоди подкаста "Локомотива" био је адвокат Владимир Ђукановић, члан председништва Српске напредне странке и кандидат за посланика на листи "Александар Вучић - Србија не сме да стане"
Владимир Ђукановић у подкасту "Локомотива": Санкције које је ЕУ увела Русији су чист идиотизам

Финиш предизборне кампање у Србији донео је прегршт занимљивих тренутака и то пре свега на друштвеним мрежама. Аутори емисије Тиосав Пурић и Марко Николић су коментарисали кампању која се одиграва пре свега на ТикТок-у који је постао место где се политички представници боре за пажњу млађих генерација што је довело до потпуно новог вида комуникације у политичком маркетингу.

У недељи за нама у стотој години је преминуо Хенри Кисинџер. Задњих година био је изузетно активан у дипломатији, важио је за "кључара тајни" америчке спољне политике који је изјавио да је срећан што неће морати да буде сведок највећег дела 21. века за кога је рекао да ће бити окрутан.

Отпочела је и нова фаза сукоба између Палестине и Израела, док се амерички званичници све више ограђују од подршке Украјини, попут портпарола за националну безбедност Беле куће Џона Кирбија и Јенса Столтенберга који је рекао да би НАТО требало да се спреми за лоше вести из Украјине. За то време према званичним подацима руски БДП је превазишао снагу од времена пре увођења санкција од стране колективног Запада, док је председник Путин боравио у званичној посети Уједињеним Арапским Емиратима и Саудијској Арабији, а по повратку у Моксву се одмах састао са председником Ирана Ибрахимом Раисијем. 

У другом делу емисије са гостом Владимиром Ђукановићем аутори су разговарали о томе каква се политичка порука шаље Србији од стране ЕУ ако такозвани француско-немачки план за Косово и Метохију постане саставни део преговарачког поглавља тридесет и пет, како се Србија бори да очува самосталну спољну политику, под каквим притиском се налазе српски званичници из Републике Српске, да ли је у БРИКС-у економска будућност света, јесу ли западне амбасаде почеле да управљаују српским судством, ко се крије иза такозване иницијативе "Проглас", као и шта чека Србију у наредних четири године.

 Подкаст "Локомотива" емитује се суботом од 20 часова.

image