Србија и Балкан

Овај споменик је НАТО демократија: Немачки посланик на коленима пред спомеником убијене Милице Ракић

Трудимо се да, после вишедеценијске бриселске пропаганде у Србији, укажемо нашем народу да Европа не станује само у Бриселу, каже председница Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски за РТ Балкан
Овај споменик је НАТО демократија: Немачки посланик на коленима пред спомеником убијене Милице Ракић© Српска странка Заветници

Председница Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски са делегацијом народних посланика из Немачке, Мађарске и Бугарске положила је венце на спомен обележје девојчици Милици Ракић, која је симбол НАТО агресије над невино страдалом децом.

Посебно симболична сцена је она у којој народни посланик Алтернативе за Немачку (АфД) Рајнер Ротфус клечи пред спомеником убијене Милице Ракић, а Ђурђевић Стаменковски за РТ Балкан наводи да је поклањање жртвама НАТО агресије "историјски чин".

"То је показатељ једног моралног, цивилизованог односа представника суверенистичких снага ових земаља и свесности да је над српским народом почињен тежак злочин 1999. године у име колективног Запада. Посланик Бундестага, др Рајнер Ротфус, који је на коленима одао пошту Милици Ракић, после полагања венаца ми је рекао - Овај споменик, то је НАТО демократија", додала је Ђурђевић Стаменковски

Ђурђевић Стаменковски нагласила је да "ако ми не будемо памтили наше жртве, не само да нико неће, него ће нам се такве трагедије дешавати и у будућности". 

"Да никада не дозволимо да Србија постане део Алијансе која нас је бесомучно бомбардовала 78 дана и ноћи. Овај догађај је још једна потврда да Србија на Западу има пријатеља, пријатеља који су спремни да признају грешке својих влада и да клекну и траже опроштај сматрајући нас равноправнима, као што је то данас учинио др Рајнер Ротфус, посланик Бундестага из странке Алтернатива за Немачку", истакла је.

Она је даље навела да је сабирање суверенистичких снага најава окретања нове странице односа између Србије и европских земаља - уколико Национално окупљање буде фактор будуће власти.

"Трудимо се да, после вишедеценијске бриселске пропаганде у Србији, укажемо нашем народу да Европа не станује само у Бриселу. Ми смо у овој предизборној кампањи имали низ дипломатских активности, од моје посете Бундестагу на позив Алтернативе за Немачку, преко сусрета са Маријом Захаровом у Скопљу, до посете поменутих посланика Београду. Пружили смо увид у нашу визију будуће спољне политике Србије. Од почетка рата у Украјини, ЕУ је значајно изгубила аутономност у односу на САД, а по линији домино ефекта, европске земље губе суверенитет у односу на Брисел. Све што се дешава у Србији и Европи је заједнички одговор на то: обнављање Европе нација и слобода - која почива на суверенизму, међунационалном уважавању и сарадњи", поручила је Ђурђевић Стаменковски за РТ Балкан.

Она је такође, навела да верује да "долази ново време када ће европско кормило преузети суверенистичке снаге, које ће разумети и поштовати Србију".

Поред Ротфуса, у посети Београду су и лидер Наше Домовине (Mi Hazank) Ласло Тороцки из Мађарске и лидер Препорода (Revival) Костадин Костадинов из Бугарске.

Формирање савеза због мигрантске кризе

Лидери коалиције Национално окупљање Милица Ђурђевић Стаменковски и Бошко Обрадовић у Београду су, заједно са колегама из неколико национално оријентисаних европских странака присуствовали скупу под називом "Мигрантска криза и европска безбедност".

Том приликом донет је закључак да је неопходно формирати шири савез суверенистичких снага како би се зауставила мигрантска криза.

Ђурђевић Стаменковски је оценила да је ова конференција тек почетак сарадње тих странака, као и да је за решавање мигрантске кризе неопходан заједнички координациони центар, који ће бити посвећен размени искустава и информација, али и осмишљавању заједничке платформе и стратегије.

Она је навела да долази време Европе суверених држава, Европе слободних народа, када ће сви народи моћи да сачувају своју културу и свој идентитет.

"Да Брисел не буде посредник у нашим комуникацијама и нашим договорима, да сачувамо наш европски континент од НАТО империјализма и од америчког интернационализма. Не треба САД да буду брана сарадњи европских народа и земаља. Они имају своје интересе, свој континент и свој геополитички простор. Ми заједнички треба да сачувамо свој", казала је Ђурђевић Стаменковски.

image