Србија и Балкан

Музеј жртава геноцида апелује да се заштити Спомен гробље у Сремској Митровици

Оскрнављено Спомен-гробље стрељаних у Сремској Митровици у оквиру кога је сахрањено око 6.000 српских, јеврејских и ромских жртава хрватског геноцида и немачког терора
Музеј жртава геноцида апелује да се заштити Спомен гробље у Сремској Митровици© Музеј жртава геноцида

Музеј жртава геноцида позвао је све надлежне органе локалне самоуправе да хитно реагују и заштите Спомен-гробље стрељаних у Сремској Митровици које је претходних дана оскрнављено.

"Музеј жртава геноцида са забринутошћу и огорчењем примио је информацију о скрнављењу Спомен-гробља стрељаних у Сремској Митровици у оквиру кога је сахрањено око 6.000 српских, јеврејских и ромских жртава хрватског геноцида и немачког терора међу којима и истакнути српски сликар Сава Шумановић", истакли су из Музеја.

Даље наводе да се, ових дана, на запрепашћење јавности, масовне гробнице у Сремској Митровици користе као један од простора за игру, разбибригу, забаву, санкање и друге активности непримерене масовном губилишту недужних цивила.

Музеј жртава геноцида, стога, позива надлежне органе локалне самоуправе да хитно реагују и заштите "ово губилиште од даљег скрнављења, али и апелује на несавесне и неодговорне појединце да без одлагања обуставе непримерене активности на простору Спомен-гробља".

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner