Србија и Балкан

Додик одговорио Бајдену: Прекините да нас хушкате једне на друге

Народи на овим просторима једном су туђе интересе ставили изнад својих и платили трагичну цену, рекао је председник Републике Српске Милорад Додик, наглашавајући да су највећу цену платили Срби
Додик одговорио Бајдену: Прекините да нас хушкате једне на другеwww.globallookpress.com © FOTO TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA, fotografija niske rezolucije/ nr

Председник моћне Америке обмањује јавност, шири страх и призива рат, указао је лидер Републике Српске Милорад Додик, коментаришући изјаву Џозефа Бајдена да ће се, уколико Русија победи Украјину, криза прелити на Балкан.

"Једном су народи на овим просторима били наивни, туђе интересе ставили су изнад својих и платили су трагичну цену. Највећу српски народ. Ми, Срби на Балкану опредељени смо за мир, за сарадњу, за напредак. За остваривање ваших интереса сами сносите трошкове", рекао је Додик.

Он је истакао и да Срби неће бити монета за било чије поткусуривање.

"Зато престаните да говорите неистине, престаните да нас хушкате једне на друге. Имамо право на будућност у миру. У ствари, можете препоручити малом броју Европљана који вас још увек слушају да БиХ заслужује почетак преговора са ЕУ", рекао је Додик.

Амерички председник иначе је, тражећи да Конгрес одобри додатну помоћ Украјини, упозорио на могуће преливање сукоба на Балкан.

"Ако ми одемо, а Русија буде у стању да издржи нападе и сруши Украјину, шта мислите да ће се десити у балканским земљама? То мења динамику", рекао је Бајден током састанка са својим сарадницима, а пренео је Ен-Би-Си њуз.

image