Србија и Балкан

Ђурић: Једина ствар у којој је Свечља добар је разбијање билборда

У Звечану је раније данас уклоњен билборд са фотографијама српских политичара, руског председника Владимира Путина и српског тенисера Новака Ђоковића који су проглашени "почасним грађанима" ове општине
Ђурић: Једина ствар у којој је Свечља добар је разбијање билборда© Antonio Ahel/ATAImages

Амбасадор Србије у Сједињеним Америчким Државама Марко Ђурић поручио је данас, након уклањања билборда са фотографијама почасних грађана Звечана, да је министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља "једино добар у разбијању билборда".

"Ваљда нико није очекивао да би министар унутрашњих послова Џељаљ Свечља могао да смисли било шта боље за грађане 'Косова' осим разбијања билборда. Какав сјајан начин је изабрао да нас све подсети да је то једина ствар у којој је заиста добар", написао је Ђурић на друштвеној мрежи X.

Додао је да Свечљи "на начину на који је разбио возило ЕУЛЕКС-а завиде сви балкански фудбалски хулигани – од ФК Балкани Сува Река, 'Интелектуалаца' из ФК Дрита, Подујево, па све до злогласног 'Балистета' ФК Шкендија, Тетово".

"Браво, Џељаље, ти велики вођо и велики хероју", написао је амбасадор Србије у Вашингтону.

У Звечану је раније данас уклоњен билборд са фотографијама српских политичара, руског председника Владимира Путина и српског тенисера Новака Ђоковића који су проглашени "почасним грађанима" ове општине.

Поред њих на фотографијама су се нашли српски хирург Зоран Кривокапић, дипломата Југослав Костић, бивши директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић и директор Одбора за помоћ КиМ Момчило Арлов, пренела је Коха.

Уклањање билборда је на лицу места пратио министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља који је поручио да ће "једини симбол Србије на Косову бити њена амбасада у Приштини", уз тврдњу да су то нелегални билборди са симболима и сликама "диктатора и агресора" неприхватљивим у јужној српској покрајини.

image