Србија и Балкан

Локомотива џем сешн: Епски почетак године

У новом џем сешн издању подкаста "Локомотива" догађаје који су обележили први месец 2024. коментарисали су аутори специјалног издања: Марко Николић, Андреа Јовановић, Дарко Делић и Тиосав Пурић
Локомотива џем сешн: Епски почетак године© РТ Балкан

У првом делу емисије, аутори су говорили о даљем притиску на Србе који живе на Косову и Метохији, о укидању српског динара и наставку политике одузимања имовине Српске православне цркве и фалсификовања српског наслеђа, а све уз подршку истрошених, али и даље утицајних, "манекена атлантизма" као што су Дејвид Камерон или Виола фон Крамон.

Поред тога, аутори су говорили и о филму "Недеља" о Џеју Рамадановском и о НИН-овој награди, али и о стању у српској књижевној продукцији. Аутори су се посебно осврнули и на трагедију Марице Михајловић, мајке која је изгубила дете током порођаја, средином јануара, и специфичним позицијама које су спрам тога заузели делови декларисано десно-националне јавности и феминисткиње.

У другом делу подкаста, аутори су говорили о даљој борби "Осовина отпора" против атлантистичке Имеприје на Блиском истоку, борби Хута (односно званичног Јемена) против Запада и западних интереса у региону, али и о актуелној кризи проузрокованој сукобом између Тексаса и Вашингтона.

Џем сешън издање подкаста "Локомотива" емитује се сваког првог у месецу у 20 часова.

image
VV inauguration
banner