Србија и Балкан

Брнабић: Очекивала сам да ће осумњичени за Ћурувијино убиство бити осуђени

Премијерка тврди да је правосуђе у Србији независно
Брнабић: Очекивала сам да ће осумњичени за Ћурувијино убиство бити осуђени© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs

Премијерка Србије Ана Брнабић каже да је очекивала да ће окривљени за убиство новинара Славка Ћурувије бити осуђени, а не ослобођени.

Она је за ТВ Пинк рекла да су поједини медији погрешно пренели њену изјаву поводом ослобађајуће пресуде и да није рекла да је очекивала такав исход суђења.

"То је потпуно супротно ономе што сам ја рекла, они ми стављају у уста супротно. Кажу да сам очекивала ослобађајућу пресуду и то није случајно урађено, они су то ставили тако да би правили алиби да је читав процес монтиран", објаснила је Брнабић и указала да је правосуђе у Србији независно.

Она је истакла да је председник Србије Александар Вучић учинио све да се расветли убиство Ћурувије, и додала да са друге стране за време Тадићеве власти, која је трајала 11 година, није било политичке воље да се покрене поступак и није пронађен ниједан доказ у случају Ћурувије.

"Како је сада Вучић који је једини нешто урадио да се расветле околности убиства Славка крив за ово, а није крив Тадић који је био председник Србије у два мандата.

На власти су 11 година, ништа нису урадили, а сада имају образ да се јаве и да нешто кажу", рекла је она.

Брнабић је коментаришући изјаву председника Социјалдемократске странке Бориса Тадића који је рекао да је суђење за убиство Ћурувије било "маркетинг за уздизање власти" оценила да је на тај начин Тадић рекао "да је суд био у праву и да у том случају не постоје докази".

"Борис Тадић каже да је суд био у праву и да овде не постоје докази. Ја кажем да сам разочарана пресудом, а Тадић каже да је суд био у праву", закључила је она.

image