Србија и Балкан

Мандић: Реконструкција Владе Црне Горе најкасније до лета

Споразумом је предвиђено да коалиција "За будућност Црне Горе" добије министарска места након реконструкције, чиме би функционери некадашњег Демократског фронта напокон и формално били у власти
Мандић: Реконструкција Владе Црне Горе најкасније до лета© R.R./ATAImages

До комплетне реконструкције Владе Црне Горе доћи ће најкасније до лета јер су резултати у само три месеца импресивни, казао је председник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић.

Да су резултати, које је парламентарна већина, заједно са владом остварила импресивни показују похвале које стижу са међународних адреса, наводи Мандић. Сходно томе, оцењује да је реално да се реконструкција владе деси пре лета.

"У међувремену ћемо направити још заједничких помака и парламентарна већина али свакако и влада која предано ради на многим стварима. Разговарао сам са нашим пензионерима који имају најнижа примања и не могу да дочарам колико су они срећни због чињенице да су им повећане пензије. И онима којима нису повећане постоји јасна мапа пута да ће све бити усклађено у односу на то колико је ко издвајао у Пензиони фонд и то у врло брзом временском периоду", казао је Мандић.

Председник Скупштине је одао признање премијеру Црне Горе Милојку Спајићу и због одржаног пописа.

Ипак, истиче да ће о неким стварима морати да поприча са премијером како држава не би нарушила до сада остварене резултате, наглашавајући да под тим мисли на случај турског држављанина Бинали Чамгоза чије изручење тражи Анкара, што је Подгорица одлуком министра правде одбила да учини.

"Не видим зашто ризикујемо погоршање било каквог односа са Турском, а видим из изјаве председника Црне Горе да је и он добио од министра Турске једну врсту благог прекора зашто Црна Гора није изашла у сусрет турским захтевима. У разговорима са премијером отворићу ту тему, да видимо шта је већи и важнији интерес за Црну Гору", казао је Мандић.

Мандић каже да ни у шта нема безгранично поверење, те сходно томе напомиње да сумња у тачност појединих података које доставља безбедносни сектор.

"Имам и много доказа на чему се темељи ова моја сумња јер сам у претходном периоду гледао стотине па чак и хиљаду промашаја од оних који су били задужени да примењују закон па га нису примењивали или су га примењивали на начин да су радили за групе које су имале интересе у томе", казао је Мандић.

Мандић је закључио да Црна Гора мора наставити путем помирења, те нагласио да такав пут нема алтернативу.

image
VV inauguration
banner