Србија и Балкан

Вучевић: Постоји притисак на Вучића да дисциплинује Бањалуку и Додика

Министар одбране је рекао да Србија води рачуна о опстанку Републике Српске, али да Република Српска има своју политику и своје руководство које бирају грађани на изборима
Вучевић: Постоји притисак на Вучића да дисциплинује Бањалуку и Додика© TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SBRIJE

Министар одбране Србије Милош Вучевић изјавио је да постоји притисак на Србију и њеног председника Александра Вучића да дисциплинује Бањалуку и председника Српске Милорада Додика.

Гостујући на РТРС, Вучевић је рекао да Србија води рачуна о опстанку Републике Српске, али да Република Српска има своју политику и своје руководство које бирају грађани на изборима.

Вучевић каже да поштују БиХ као суседну пријатељску државу, састављену од два равноправна ентитета и три конститутивна народа. Све што искључује један народ и један ентитет, све што се намеће није добро за БиХ.

"За разлику од неких политичких структура у Сарајеву, ми врло јасно кажемо да поштујемо територијални интегритет БиХ, али политичка елита у Сарајеву не поштују баш територијални интегритет Србије. Него не може то да формално спроведе због Републике Српске и српског народа у БиХ по питању Косова и Метохије", навео је Вучевић.

image