Србија и Балкан

РТ Балкан истражује: Да ли је секта умешана у смрт младог брачног пара из Новог Сада

Димитрије Пастуовић наглашава да би држава требало да се обрачуна са разним пропагандистима, филозофима и јавним личностима који у медијима промовишу загробни живот, плејаде, космогонију или паганизам
РТ Балкан истражује: Да ли је секта умешана у смрт младог брачног пара из Новог Сада© Andia/Universal Images Group via Getty Images

Има разлога за сумњу да су отац Л.П.С (25) и мајка М.П.С. (23), који су у петак извршили самоубиство у Новом Саду, били чланови секте - "Темпл оф Сет" која је у Србији и Хрватској позната под именом "Девети круг сотоне", упозорава за РТ Балкан сектолог Димитрије Пастуовић. 

Овај млади брачни пар скочио је са 17. спрата зграде у Новом Саду, а у суботу су у Петроварадину откривена непомична тела њихових синова који су имали једну и три године. Децу су, како се сумња, родитељи отровали пестицидом пре него што су скочили са солитера.

Пастуовић објашњава за РТ Балкан да чланови поменуте секте "Девети круг сотоне" теже "загробном, вечном и лепшем животу" и да сви детаљи из ове трагедије буде сумњу да је млади брачни пар био део баш овог култа.

"Сет је египатско божанство које је пандан сатани, а Дантеов 'Девети круг пакла' објашњава распрострањени назив секте. Ако су стварно били чланови ове секте, што не може да се гарантује, онда су они тежили загробном, вечном и лепшем животу", наводи наш саговорник.

Египатски мотиви и цртежи са симболима који уздижу загробни живот који су пронађени у кући у којој је ова породица становала, зидови офарбани у црно, трајно нерашчишћени породични односи и изолованост, могу да укажу на сатанизам, магијско деловање и окултизам.

Некадашњи пријатељ трагично страдалог Л.П.С, навео је да је несрећни мушкарац свирао у метал бенду, а када је имао проблеме одбијао је понуђену помоћ наводећи да "га секта штити".

"Девети круг сотоне" је култ који промовишу припадници светске елите, поп културе и светског шоу-бизниса. 

Припадници ове секте користе психоактивне супстанце, приморани су на ћутање и одсуство контакта са спољним светом, а живот у заједници није им најважнији. 

Када је у питању овај случај, Пастуовић каже да треба искључити секту "Фамилија љубави" која је деловала у Новом Саду на коју се, такође, сумњало.

"'Фамилију љубави' основао је Дејвид Мозес Берг и она се заснива на сексуалној експлоатацији и убеђењу да се сексом пуни енергија и достижу моћи појединца. То се постиже оргијама, блудом, инцестом и неморалом свих облика. За разлику од оргија где су отвореност и комуникативност пожељни, у 'Деветом кругу сотоне' то није случај", каже овај сектолог и објашњава да је он на челу са својим тимом ту секту разоткрио и растурио. 

Димитрије Пастуовић наглашава да би држава требало да се обрачуна са разним пропагандистима, филозофима и јавним личностима који медијски промовишу загробни живот, плејаде, космогоније и паганизам, правећи "куршлус у главама поводљивих људи".

Када је у питању трагедија какву Србија не памти, за сада је познато да брачни пар није пореклом из Новог Сада и да није живео у солитеру са којег су скочили држећи се за руке. Имена деце, која су митолошка, наводно такође указују на везу са сектом.

Они су, у ноћи 2. марта, лифтом стигли на 16. спрат, потом су разбили стакло и обили врата на крову, како би скочили са 17. спрата зграде у новосадском насељу Лиман 2.

Сутрадан су пронађена тела њихових синова (1) и (3) у изнајмљеној кући у Улици Томе Маретића у Петроварадину. Дечја тела била су покривена чаршафом, а Хитна помоћ је могла само да констатује смрт.

Узрок смрти се утврђује, а медији наводе да је у питању тровање пестицидом - фунгицидом за прскање винове лозе, односно за сузбијање раста и уништавање гљивица.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner