Србија и Балкан

Шапић: СПС и Заветници спремни на разговор са СНС поводом нових београдских избора

Председник Привременог органа Града Београда је навео и да је његова жеља да се на изборе изађе у што краћем року, али да за расписивање избора мора да се сачека да буде изабран председник Скупштине Србије, који по закону може да их распише
Шапић: СПС и Заветници спремни на разговор са СНС поводом нових београдских избора© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Актери на политичкој сцени Србије препознали су важност одржавања нових београдских избора и важност укрупњавања, а на сарадњу са СНС спремност су изразили СПС и Заветници, као и удружења која се до сада нису политички декларисала, изјавио је председник Привременог органа Града Београда и члан Председништва Српске напредне странке (СНС) Александар Шапић.

На новинарско питање да ли су почели преговори о оснивању великог покрета, он је истакао да се о томе није конкретно разговарало, јер избори још нису расписани.

"Конкретни преговори са СПС нису почели, али сви су исказали спремност за њих", рекао је Шапић.

Шапић је навео и да је његова жеља да се на изборе изађе у што краћем року, али да за расписивање избора мора да се сачека да буде изабран председник Скупштине Србије, који по закону мора да их распише.

Говорећи о изјавама представника опозиције да можда неће изаћи на те изборе, Шапић је оценио да се "опозиција нећка око изласка на изборе, јер им не одговара датум".

Додао је да у случају да опозиција не жели да изађе на нове изборе, не би било потребе да се ствара заједнички блок.

"Видимо да сад кажу да неће излазити на изборе, не одговара им датум. Не знам шта да вам кажем. Мислим, ако не буду изашли на изборе што бисмо правили блок? Заиста нисам разговарао ни са ким, али ако не буду хтели да изађу на изборе, значи да ће свака странка за себе, претпостављам", навео је Александар Шапић приликом обиласка радова на продужетку Булевара Зорана Ђинђића и спајању са кружним током у Улици Владимира Поповића.

Приметио је да теме на овим изборима неће бити локалног типа, иако би он "највише волео да буду".

image