Србија и Балкан

Брнабићева о кандидатури за председницу Скупштине: Велики изазов, морам много да учим

Речи председника Вучића су мој орден, казала је Брнабићева и додала да би волела да друге странке из Србије уче од СНС-а

Премијерка Србије Ана Бранбић изјавила је поводом предлога Српске напредне странке да буде нова председница Скупштине Србије да је то за њу велики изазов, те да ће дати све од себе да ради у интересу Србије.

"Морам много да учим, и почињем од вечерас да учим. Морате да знате да морате да се усавршавате и мењате", поручила је Брнабићева из Букурешта.

Како је додала, за њу је ово вече емотивно и посетила да је за њу највећа могућа част у животу била да буде на челу владе и да ради раме уз раме са председником Србије Александром Вучићем са којим је радила као тим.

"Хвала мојој странци на свему, нема друге такве стране у Србији, никад је није ни било. Ја сам постала министар за локалну самоуправу, а нисам била члан странке нити сам била у политици. Показала сам жељу да радим, и странка и председник Вучић су ми дали шансу да будем председник владе", рекла је Брнабићева.

Речи председника Вучића су мој орден, казала је Брнабићева и додала да би волела да друге странке из Србије уче од СНС-а.

"Да имају идеале и визију, да буду тим, да се страначке страсти смире, да више мислимо о својој земљи. Није било дана да ме СНС није подржао. Дали су ми све зато што су у мени препознали жељу да радим за своју земљу. Нису ни тражили да се учланим у странку, важна је само Србија", рекла је Брнабићева.

Она је рекла и да очекује да ће седница парламента бити одржана врло брзо зато што Србија нема времена за губљење и пред њом су велики планови.

"Морамо да наставимо да радимо, што брже да се формира све у парламенту, наравно и председник скупштине, одбори и све остало, и влада и да се настави са радом", рекла је Брнабићева и захвалила Српској напредној странци на свему.

Она је додала да је увек добро учити.

"Важно је знати да треба да се усавршавате, да треба да се мењате и то је сада за мене један велики изазов", навела је Брнабићева.

image