Србија и Балкан

Додик: Прича о новој резолуцији о Сребреници покушај Бошњака да поново понижавају све жртве

Републику Српску боли сваки дан, а посебно данас када се обележава Дан сећања на убијену и страдалу децу Српског Сарајева, да починиоце никада није стигла правда, нагласио је председник РС Додик
Додик: Прича о новој резолуцији о Сребреници покушај Бошњака да поново понижавају све жртве© Tanjug/MARKO ĐOKOVIĆ

Прича о новој резолуцији о Сребреници је покушај Бошњака да се додворе свом гласачком телу пред изборе и тако поново понижавају све жртве, поручио је председник Републике Српске Милорад Додик на друштвеној мрежи Икс.

"У свему покушавају да буду као председник СДА Бакир Изетбеговић. Јасно је да нису у стању да истрпе приговоре СДА и зато раде ово што раде, иако знају да им не може проћи", додао је.

Додик наводи да самостално иступање показује да користе сваку прилику да наштете Српској и свако место да говоре против Срба и да не желе да граде заједничку будућност.

"Републику Српску боли сваки дан, а посебно данас, када се обележава Дан сећања на убијену и страдалу децу Српског Сарајева, да починиоце никада није стигла правда. Неко је убио 121 дете и то никада не сме бити заборављено", поручио је Додик на свом икс налогу.

Председник Српске истиче да данас и сваки дан морамо говорити о њиховом страдању и о свим изгубљеним невиним животима.

"Пуцали су на нашу децу, убијали су нашу децу и на овај дан и на многе друге дане, а сада неко жели да испише нову историју као да се то никада није ни догодило и да су само они жртве. За светску јавност и поједине званичнике Запада српске жртве не постоје и нико не говори о њима. Намећу нам лажне наративе како би Срби били представљени као злочинци које треба кажњавати и уништити", наводи Додик.

Наша болна историја, пуна жртава и пуна бола који никада неће нестати, научила нас је да морамо да се боримо и чувамо своје, како се никада овакве ствари не би десиле.

"Никада нећу моћи да схватим како неко може пуцати на невино дете и како се неко може правити да се то није десило – само зато што је то српско дете. Ту реалност и данас живимо", поручио је он.

Додик истиче да су многе породице напустиле су своја огњишта у Сарајеву јер тамо није било живота за њих.

"Само грађани Српског Сарајева који су ту нашли свој дом знају шта су тамо све преживели. Поштујем те људе, њихову снагу, њихову одлучност да наставе да живе и граде свој живот испочетка. Та српска снага створила је и Републику Српску и наша окупљеност чини нас још јачим и снажнијим колико год нас ко нападао и радио против нас", рекао је Додик.

Додао је да се никада неће заборавити ниједна жртва, ниједан злочин који се догодио.

"Наша обавеза је да говоримо и да упознамо нове генерације са болном историјом и страдањима нашег народа", закључио је Додик.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner