Србија и Балкан

Префарбане двојезичне табле на путу Косовска Митровица - Јариње (ВИДЕО)

Заменик командира полиције тзв. Косова за регион Север Ветон Ељшани је рекао да су на 20 од 40 новопостављених знакова углавном префарбани називи места на северу Косова и Метохије који су написани на албанском језику и додао да полиција неће покренути истрагу против починилаца

Више од половине саобраћајних знакова са називима насељених места на северу КиМ, исписаних на албанском и на српском језику, али латиничним писмом, а који су у четвртак постављени дуж магистралног пута Косовска Митовица - Јариње, префарбани су прошле ноћи, изјавио је заменик командира тзв. Косовске полиције за регион Север Ветон Ељшани.

Он је за Танјуг рекао да су на 20 од 40 новопостављених знакова углавном префарбани називи места на северу Косова и Метохије који су написани на албанском језику и додао да полиција неће покренути истрагу против починилаца, као и да је у току чишћење знакова.

Радници на северу Косова и Метохије су у четвртак у пратњи тзв. косовске полиције почели да скидају жуте саобраћајне знакове са именима насеља, који су били исписани на српској ћирилици и да их мењају новим плавим знаковима, на којима су називи места прво исписани на албанском, па на српском језику, али на латиничном писму.

image