Србија и Балкан

ЦИК у Приштини: Гласање о смени градоначелника на северу у објектима општинске администрације

Гласање о смени албанских председника општина са функција у општинама Лепосавић, Зубин Поток, Звечан и Северна Митровица одржаће се 21. априла 2024. године
ЦИК у Приштини: Гласање о смени градоначелника на северу у објектима општинске администрације© Erkin Keci/Anadolu Agency

Председавајући ЦИК у Приштини Крешник Радонићи рекао је на данашњој седници да ће се гласање о смени градоначелника у општинама на северу КиМ одржати у објектима општинске администрације, преноси "Косово онлајн".

"На почетку састанка представљен је извештај у вези са припремама за организовање процеса гласања за или против смене председника општина са функција у општинама Лепосавић, Зубин Поток, Звечан и Северна Митровица, који ће се одржати 21. априла 2024. године", рекао је Радонићи.

Додао је да су, у циљу организације општинских изборних комисија у те четири општине, уз подршку одговарајућих општина, обезбеђене канцеларије у просторијама административних објеката.

Подсетимо, градоначелници општина Зубин Поток, Северна Митровица, Звечан и Лепосавић су Измир Зећири, Ерден Атић, Иљир Пеци и Љуљзим Хетеми.

Они су изабрани на изборима у априлу прошле године када је изашло свега око 3,5 одсто бирача, укључујући само 13 Срба.

Од тада се на челу четири општине на северу КиМ, у којима Срби чине 95 одсто становништва, налазе градоначелници Албанци.

image