Србија и Балкан

Вучић о Генералштабу, музеју жртава и Трампу: Шта ће бити у Кнеза Милоша?

Вучић није хтео да коментарише то што је Приштина на корак од чланства у савету Европе, као ни што су медији објавили да су у његовом окружењу људи из ЦИА
Вучић о Генералштабу, музеју жртава и Трампу: Шта ће бити у Кнеза Милоша?© TANJUG/ ALEKSANDAR ĆIRIĆ/ bg

Председник Србије Александар Вучић казао је данас да је говорио о тешким данима који су пред Србијом, о чему је разговарао и са представницима земаља Квинте, а разговараће и наредних дана.

Како каже, постоје људи који праве шале на рачун те његове изјаве, али додаје да је овај дан добар, те да о свим проблемима са којима се суочавамо говориће наредних дана.

"Проблеми нам нажалост неће побећи", рекао је Вучић.

На питање новинара да ли својим изјавама жели да скрене пажњу, каже да би дао све на свету да то може и да нам се не догађа то што нам се догађа.

"Ситуација је толико компликована и комплексна о томе морам темељно да говорим, а не офрље и у једној реченици", рекао је Вучић и најавио да ће се обратити јавности сутра или прекосутра.

Вучић је подсетио на то да опозиција критикује све што власт ради и у том смислу осврнуо се на пројекат Београда на води, али и на причу о згради Генералштаба.

"Шта, треба да не буде све оно срушено у Кнеза Милоша? Још кажемо направићемо музеј, радићемо све за музеј жртава. Ма јок, остави све нетакнуто, да буде ругло. А онда ће први да буду ту, код Трампа у хотел, ајмо на пиће тамо да се нађемо, па ћемо ту и демонстрације да организујемо као што возом долазе на демонстрације у Београд", рекао је Вучић.

image