Србија и Балкан

Четврти дан потраге за малом Данком: Претражени тунел и подземни канали у Бањском Пољу

Двогодишња Данка Илић нестала је у уторак око 13.45, а у тренутку нестанка на себи је имала љубичасте панталоне, маслинасто зелену јакну и косу везану у реп
Четврти дан потраге за малом Данком: Претражени тунел и подземни канали у Бањском ПољуGetty © TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg

Потрага за двогодишњом Данком Илић, која је нестала у уторак у насељу Бањско поље код Бора, ушла је у четврти дан.

Полиција је и током ноћи дежурала код куће одакле је девојчица нестала. Министар унутрашњих послова Братислав Гашић синоћ је био у Бору, како би обишао припаднике МУП који раде на терену у потрази за несталом девојчицом, као и данас током дана.

Федерална управа полиције Босне и Херцеговине је, на основу информација Министарства унутрашњих послова Републике Србије, ухапсила три особе које се сумњиче да су путем друштвене мреже Тик Ток објавиле да су повезане са нестанком девојчице Данке Илић, саопштено је из МУП-а Србије.

Сарајевски портал "Аваз" је раније синоћ објавио да су истражитељи Одсека за Сајбер криминал ФУП лоцирали путем ИП адреса особе које су тврдиле да имају сазнања о нестанку мале Данке и које су тражиле 50.000 конвертибилних марака, односно око 25.000 евра за откривање тих информација.

Двогодишња Данка Илић нестала је у уторак око 13.45, а у тренутку нестанка на себи је имала љубичасте панталоне, маслинасто зелену јакну и косу везану у реп. Девојчица има смеђу косу, браон очи и висока је око 85 центиметара.

Због њеног нестанка у Србији је први пут активиран систем "Пронађи ме".

Све информације пратите из минута у минут у нашем блогу уживо.

  • 29. мар 2024 • 15:54

    15:54

    БиХ: Ослобођени ухапшени које су тврдиле да су умешане у нестанак девојчице

    Tри особе ухапшене у БиХ због објаве на друштвеним мрежама да су умешане у нестанак девојчице Данке Илић (2) из Србије, пуштени су данас на слободу, потврђено је Срни у кантоналном Тужилаштву.

    "Што се нас тиче, није било законског основа за њихово даље задржавање",  рекла је портпарол Тужилаштва Кантона Сарајево Азра Бавчић.

  • 15:41

    Ухапшен полицајац из Бора: Одавао тајне из истраге о нестанку мале Данке

    Приведен полицајац из полицијске управе Бор због одавање информација из истраге о нестанку мале Данке Илић (2). Пао је на полиграфу, сазнају Новости.

  • 15:04

    МУП: Претражени тунел и подземни канали у Бањском Пољу, нема трагова

    Специјалистички тимови за спасавање из рушевина Сектора за ванредне ситуације из Београда и Новог Сада, заједно са осталим припадницима Министарства унутрашњих послова, од раних јутарњих часова, детаљно су претражили тунел, подземне канале и шахте укупне дужине око 4,5 километара, у рејону Бањског Поља до града Бора и том приликом нису пронађени никакви трагови који би указали на то да се двогодишња Данка Илић ту налазила, саопштио је МУП.

    Како се наводи у саопштењу МУП, након више од 70 сати детаљне претраге терена у Бањском Пољу, припадници Министарства унутрашњих послова настављају интензиван оперативни рад на проналаску девојчице и утврђивању свих чињеница и околности нестанка детета.

  • 12:58

    Отац мале Данке прошао полиграф

    Отац нестале двогодишње девојчице Данке Илић је прошао полиграфско испитивање, сазнају "Новости".

    Данкина мајка није обавила полиграфско тестирање, јер је, како се наводи, у петом месецу трудноће, због чега се посебно испитује.

    Како је раније саопштено из полиције, само испитивање је део процедуре, како би се утврдиле све околности нестанка.

  • 12:49

    Полиција претреса комшијске куће у Бањском пољу

    Полиција тренутно са налозима обилази куће које се налазе у непосредној близини места на којем је нестала мала Данка, јављају "Новости".

    У Бањском Пољу и даље траје рашчишћавање терена.

  • 12:34

    Мајка поново на саслушању у полицији

    Мајка нестале девојчице поново је данас у полицијској станици у Бору где се саслушава на околности нестанка ћерке, сазнаје "Данас".

  • 11:20

    Мушкарац ухапшен у БиХ: Била је шала

    Један од ухапшених Басхар Туфанкији, иначе држављанин БиХ и Сирије, признао је је ширио информације о нестанку девојчице из Србије и тражио 50.000 еура, али тврди да је реч о шали, пише "Аваз".

    Полиција БиХ тренутно све проверава.

    Тројица ухапшених у БиХ могу бити кривично гоњени због узнемирења јавности, лажних информација, ако се утврди да је реч о шали.

    Припадници ФУП-а ухапсили су јуче три особе за које се сумња да су путем ТикТока објавиле да су повезане с нестанком девојчице Србији, а реч је о Басхар Туфанкију, Закуан Туфанкију и Мухамед Туфанкију.

  • 10:42

    Јурић: Све околности око нестанка девојчице буде сумњу

    Директор Центра за несталу и злостављану децу Игор Јурић изјавио је данас да у случају нестанка двогодишње девојчице Данке Илић, све околности које су довеле до овог нестанка буде сумњу, као и изјаве блиских људи девојчице које су контрадикторне, јер је у првом маху било тешко поверовати да је девојчица од две година могла да иде тако далеко да чак и полиција која је дошла врло брзо на лице места није могла да је пронађе.

    Опширније прочитајте овде.

  • 10:27

    Гашић стигао испред куће где је Данка нестала

    Министар полиције Братислав Гашић Министар поново је данас дошао у Бањско Поље где траје потрага за несталом двогодишњом девојчицом, речено је Тањугу у МУП-у.

    "Новости" наводе да је министар од синоћ на терену.

  • 09:27

    Снимак претраге од јутрос

    МУП је објавио нови снимак претраге места са којег је пријављено да је девојчица нестала. Са њима је и пас који је обучен за потрагу под рушевинама.

image