Србија и Балкан

Пуповац: Нећемо правити коалиције са мрзитељима Срба и СДСС-а

Лидер СДСС-а је рекао да ће одлуке о коалицијама доносити после избора, када буду видели какав је распоред гласова и каква је воља већине хрватских бирача, као и какви су програми и људи који представљају ту вољу
Пуповац: Нећемо правити коалиције са мрзитељима Срба и СДСС-а© TANJUG/ FOTO HINA/ DENIS CERIĆ

Самостална демократска српска странка (СДСС) предала је данас изборну листу за парламентарне изборе, 17. априла, а председник странке Милорад Пуповац је новинарима рекао да коалиције праве са онима који су ближи СДСС-у, пре него са онима који кампању заснивају на основу мржње према представницима Срба, и Србима генерално.

На констатацију да то значи да је СДСС ближи ХДЗ-у, Пуповац је рекао: "То нисам рекао."

Упитан да ли је задовољан ХДЗ-ом и њиховим односом према српској националној мањини, с обзиром на то да су партнери у актуелној влади и, уз подсећање на изјаву из расправе у парламенту у којој је посланик ХДЗ-а Јосип Бегоња рекао "самостан мале браће никад неће бити манастир ситних буразера", на коју СДСС није реаговао, Пуповац је одговорио: "Не стижемо да реагујемо на све."

"Не реагујемо ни на све Пенавине изјаве", казао је Пуповац на шта му је новинар рекао да "Пенава (председник Домовинског покрета и градоначелник Вуковара) није партнер СДСС-а као ХДЗ".

"Не реагујемо ни на све изјаве председника Републике, ни појединих посланика СДП-а, не реагујемо ни на неке које можда ви фаворизујете па не видите шта говоре", казао је Пуповац и додао да неће одговарати на питања која СДСС увлаче у кампању других странака, те да у томе неће учествовати.

Он је рекао да ће одлуке о коалицијама доносити после избора, када буду видели какав је распоред гласова и каква је воља већине хрватских бирача, као и какви су програми и људи који представљају ту вољу.

СДСС је предао листу за 12. мањинску изборну јединица, где им према закону припадају три посланичка места.

У пратњи Пуповца, који је кандидат за посланика на изборној листи, биле су и кандидаткиње Драгана Јецков и Ања Шимпрага, као и тројица заменика кандидата.

image