Србија и Балкан

Старовић: Курти не формира ЗСО већ 4.000 дана

Међународни актери прећутно одобравају Куртијево понашање а то пркоси здравом разуму и противречи свим принципима, упозорио је државни секретар
Старовић: Курти не формира ЗСО већ 4.000 дана© Goran Stankovic/Ministarstvo odbrane i vojske Srbije/ATAImages

Државни секретар Министарства одбране у техничком мандату Немања Старовић подсетио је да је прошло пуних 4.000 дана откако је Бриселски споразум усвојен и "Косово" пристало да успостави Заједницу српских општина, а да косовски премијер Аљбин Курти, упркос ратификацији споразума у косовском парламенту, одбија да га спроведе.

Старовић је на друштвеној мрежи Икс истакао да Курти додатно омета успостављање ЗСО наметањем албанских градоначелника и одборника у српским општинама.

"Иако овакво Куртијево понашање не треба никога да изненади, прећутно одобравање међународних актера пркоси здравом разуму и противречи свим принципима. Не постоји други начин да се опише чињеница да је Косово у међувремену добило шаку шаргарепе, укључујући либерализацију визног режима са ЕУ, препоруку за придруживање СЕ и унапређење статуса у оквиру Парламентарне скупштине НАТО-а", истакао је Старовић.

Он је навео да када имате посла "са дилером на точковима", не можете очекивати ништа осим "трика и смицалице".

"Међутим, интернационалци који би требало да држе Куртија одговорним, затварају очи пред свим његовим лукавствима, постајући све више саучесници у његовим преварама", закључио је Старовић.

image
VV inauguration
banner