Србија и Балкан

Мала Данка убијена, две особе признале дело: Одговараће за тешко убиство, у току претрага терена

Полиција је ухапсила два лица која су извршила убиство мале Данке, осумњичени су у потпуности признали извршење овог злочина, а у току је претрага терена у потрази за телом, саопштио је МУП
Мала Данка убијена, две особе признале дело: Одговараће за тешко убиство, у току претрага терена© TANJUG/MUP

Припадници Министарства унутрашњих послова, након десетодневне опсежне акције, детаљних провера свих трагова и информација ухапсили су С.Ј. (1974) и Д.Д. (1974), обојица из Бора, због сумње да су убили двогодишњу девојчицу Данку Илић, наводи се у саопштењу МУП-а.

Двојица осумњичених у потпуности су признали извршење овог злочина, а у току је претрага терена у потрази за телом.

Више од сат времена неколико радних машина и камиона прекопава терен на депонији, на којој је, како се претпоставља, бачено Данкино тело.

Полиција наставља интензиван рад на овом случају, о чему ће благовремено  обавестити јавност, наводи се у саопштењу.

Огласило се Тужилаштво у Бору и саопштило да је С. Ј. (50) из села Лука и Д. Д. (50) из села Злот одређено задржавање, као и да се прикупљају докази за вођење кривичног поступка.

"Дана 04.04.2024. године, у 7 часова, по налогу Вишег јавног тужилаштва у Зајечару, ПУ у Бору одредила је задржавање Ј. С. (1974) из села Лука и Д. Д. (1974) из села Злот, због постојања основа сумње да су дана 26.03.2024. године лишили живота дете Данку Илић (2022), те да су тиме, као саизвршиоци, починили кривично дело тешко убиство из чл. 114. ст. 1. тачка 9. КЗ у вези чл. 33 КЗ", наводи се у саопштењу.

Обојица осумњичених за убиство мале Данке Илић (2) пала су на полиграфу. Један је признао и потписао признање.

С. Ј. је осумњичен да је службеним возилом "фиат панда" у Улици Радомира Путника ударио у пешака, двогодишњу Данку Илић, и усмртио је. Заједно са колегом Д. Д. тело убијене Данке убацили су у гепек возила, након чега су се одвезли до дивље депоније на "Старобањском путу" код Бора где су тело избацили са десне стране пута, каже извор близак истрази.

Како "Новости" сазнају, девојчица је давала знаке живота када су је ударила кола и када је стављена у гепек. Тачан узрок смрти мале Данке показаће обдукција када буде пронађено тело.

"Имам лоше вести, полиција је ухапсила два лица која су извршила убиство мале Данке и признали су то дело", рекао је данас председник Србије Александар Вучић на ванредној седници Владе Србије.

Он је додао да особе које су признале ово дело сада воде полицију до места где су бацили и закопали Данкино тело.

"Са каквим монструмима ми имамо посла", рекао је Вучић и захвалио полицији на труду и ангажману.

"Ствари су се завршиле најгорим исходом", рекао је Вучић.

Подсетимо, Данка Илић нестала је пре 10 дана у Бањском пољу, после њеног нестанка покренут је систем "Пронађи ме", а расписана је и Интерполова потерница.

image