Србија и Балкан

Ћерка Радована Караџића: Терапија одређена без било какве дијагностике и прегледа

Нема назнака да ће се ико бавити потребним претрагама и адекватном терапијом, рекла је Соња Караџић-Јовичевић
Ћерка Радована Караџића: Терапија одређена без било какве дијагностике и прегледаGetty © Getty Images / Stringer

Ћерка некадашњег председника Републике Српске Радована Караџића Соња Караџић-Јовичевић изјавила је данас да је њен отац, након терапије коју је примио у британском затвору мало боље, али је и оценила да та терапија које је одређена без било какве дијагностике и прегледа, очигледно није адекватна и "да само припомаже".

"Нема назнака да ће се ико бавити потребним претрагама и адекватном терапијом", навела је Караџић-Јовичевић за РТРС.

Директор УКЦ-а Републике Српске Владо Ђајић рекао је да је тим лекара спреман да отпутује у Велику Британију и да прегледа Караџића.

РТРС додаје да затвор на британском острву Вајт у којем Караџић издржава казну доживотне робије има репутацију једне од најгорих затворских установа у Великој Британији и не испуњава бројне услове предвиђене стандардима у већини држава Европе.

РТРС подсећа да је садашњи председник Републике Српске Милорад Додик док је обављао дужност српског члана Председништва БиХ затражио од председника Међународног резидуалног механизма за кривичне судове Грасиеле Гати Сантанe да интервенише код Владе Велике Британије да предузму потребне мере да се заустави затворски терор над Караџићем.

image
VV inauguration
banner