Србија и Балкан

"Коссев": На Јарињу ухапшен заменик тзв. Косовске полиције

Јанковић је, како портал преноси, у тренутку хапшења путовао са супругом у правцу централне Србије, а потом је пребачен у Рашку
"Коссев": На Јарињу ухапшен заменик тзв. Косовске полиције© Vudi Xhymshiti/Anadolu Agency via Getty Images

Заменик генералног директора тзв. Косовске полиције, Дејан Јанковић, ухапшен је данас на прелазу Јариње, сазнаје незванично "Коссев".

Њега су, како портал наводи, ухапсили српски службеници на овом прелазу, речено је у тзв. Косовској полицији.

Јанковић је наводно у тренутку хапшења путовао са супругом у правцу централне Србије.

"Коссев" је такође објавио да је он потом пребачен у Рашку.

О овом је хапшењу данас први известио заменик косовског премијера, Јетон Зуљфај, онда када се на мрежи Икс огласио и о наводном задржавању аутобуса са "Косова" од синоћ на прелазима у Србији.

Посебно му је симптоматично то што су, како је казао, масовна хапшења и задржавања наступила одмах након "успеха 'Косова' у ПС Савету Европе".

Зуљфај, наравно, сматра да све то наређује званични Београд.

Он је истакао да Београд на овај начин крши Споразум о слободи кретања у оквиру Берлинског процеса.

"Коссев" се за званичну потврду и више детаља о хапшењу овог косовског званичника обратио Министарству унутрашњих послова у Београду.

Приштинска шефица дипломатије: Не знамо да ли је пуштен 

Министарка спољних послова и дијаспоре тзв. Косова, Доника Гервала, рекла је да још увек немају потврђену информацију да је заменик директора полиције Дејан Јанковић, за кога је саопштено да је у среду приведен од стране српских власти, пуштен.

На конференцији за медије коју су одржали она и њен заменик Крешник Ахмети, шефица дипломатије потврдила је да је Јанковића привела српска страна.

"Још увек немамо потврђену информацију да је заменик директора полиције пуштен, па вас молим за мало стрпљења када будемо имали потврду", рекла је она.

image