Србија и Балкан

Вучић примио акредитивна писма новог амбасадора УАЕ: Осећајте се као код своје куће (ФОТО)

Председник Србије је још једном захвалио председнику УАЕ Мохамеду бин Заједу "на искреном пријатељству и спремности да личним ангажманом помогне и подржи Србију и наш народ"
Вучић примио акредитивна писма новог амбасадора УАЕ: Осећајте се као код своје куће (ФОТО)© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Председник Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма новог амбасадора Уједињених Арапских Емирата Ахмеда Алменхалија.

"Србија је поносна на пријатељске везе и стратешко партнерство са УАЕ, који су утемељени на међусобном уважавању и разумевању. Спремни смо да одржимо интензиван политички дијалог и размене посета на високом и највишем нивоу и у наредном периоду и тиме дамо додатни импулс развоју наше свеукупне сарадње", написао је Вучић на Инстаграму и додао да је још једном захвалио председнику УАЕ Мохамеду бин Заједу "на искреном пријатељству и спремности да личним ангажманом помогне и подржи Србију и наш народ".

"Поштовани амбасадоре, осећајте се у Београду како код своје куће!", написано је председник Србије.

Председник Србије примио је акредитивна писма и новог амбасадора Сувереног Војног Малтешког Реда Франческа Марије Аморуса.

"Захвални смо Сувереном војном малтешком реду на свим хуманитарним активностима у нашој земљи, а посебно уважавамо њихову континуирану подршку суверенитету и територијалном интегритету Републике Србије, којом, заједно са нама, чувају тековине међународног правног поретка и хришћанско наслеђе на Косову и Метохији", написао је Вучић на Инстаграму.

image
VV inauguration
banner