Србија и Балкан

Вучић са Ли Мингом: Упознао сам га са лицемерним иницијативама у Генералној скупштини УН

Председник Србије је затражио подршку Кине у борби за истину, и поручио да захвалан на кинеској чврстој и непоколебљивој подршци
Вучић са Ли Мингом: Упознао сам га са лицемерним иницијативама у Генералној скупштини УН© FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас са амбасадором Народне Републике Кине Ли Мингом о питањима од кључног значаја и изазовима који чекају Србију на међународном плану у предстојећем периоду.

"Упознао сам амбасадора Кине са лицемерним иницијативама у Генералној скупштини УН, против целокупног српског народа и тражио сам подршку Кине у борби за истину. Захвалан на чврстој и непоколебљивој подршци Кине нашој земљи у глобалним форумима, истакао сам да Србија у овим нелаким временима цени принципијелна партнерства и челично пријатељство које се показало на делима у најтежим тренуцима по наш народ и државу", објавио је Вучић на Инстаграму.

Вучић је замолио амбасадора Минга да пренесе срдачне поздраве председнику Си Ђинпингу који је својим личним ангажовањем допринео огромном напретку наше земље.

Претходно, Вучић је примио министарку спољних послова и регионалних интеграција Републике Гане Ширли Ајоркор Бочвеј.

Садржајан и пријатељски разговор са министарком Ширли Ајоркор Бочвејо свим темама од значаја за наше билатералне и економске односе. Детаљно сам упознао уважену саговорницу са актуелним изазовима са којима се Србија сусреће на међународном плану, као и са корацима које ће наша земља предузети како би одбранила своје државне и националне интересе, написао је Вучић на Инстаграму.

Он је навео и да су разменили мишљења и о развоју глобалне геополитичке ситуације и месту наших земаља у новом контексту безбедносних и дипломатских изазова.

"Захвалио сам на подршци Гане територијалном интегритету и суверенитету Србије и истакао да је у данашњим временима, више него икада, неопходно да се све земље врате принципима Повеље Уједињених нација и начелима међународног права, као једине основе на којој треба градити међусобно поверење и поштовање у односима међу државама. Замолио сам уважену министарку да пренесе срдачне поздраве председнику Нану Акуфо-Адоу, искреном пријатељу наше земље, чија посета Србији је дала нови замах нашим традиционално добрим односима, на које смо поносни", рекао је Вучић.


 

image
VV inauguration
banner