Србија и Балкан

Тројици Срба продужен притвор за још два месеца због напада у Бањској

Владимир Толић, Благоје Спасојевић и Душан Максимовић су у притвору од септембра прошле године
Тројици Срба продужен притвор за још два месеца због напада у Бањској© M. M./ATAImages

Тројици Срба које Приштина сумњичи за наводни "терористички напад" у Бањској - Владимиру Толићу, Благоју Спасојевићу и Душану Максимовићу, продужен је притвор за још два месеца. Сва тројица су у притвору од септембра прошле године, пише албанска "Коха", додајући да се они терете за "тешка дела против уставног поретка и безбедности и за тероризам".

Подсећамо, тројица Срба су убијена, а шесторица ухапшена после пуцњаве на улазу у село Бањска на северу КиМ 24. септембра 2023, када је, страдао и један припадник приштинске полиције.

Председник Србије Александар Вучић је, подсетимо, поводом дешавања у Бањској, изјавио да, иако је убиство албанског полицајца за сваку осуду, за њега као тројица Срба који су погинули у Бањској нису терористи.

"Момци страдали у Бањској за мене као председника Србије никада неће бити терористи. То су породични људи, очеви...Они су постављали барикаде, а не замке, због Куртијевог терора", додао је Вучић.

Он је рекао да не зна да ли је полицајац настрадао од експлозива или од пуцњаве, али да то свакако не умањује тежину дела, али да објашњава природу и стварне намере Приштине и Косовске полиције.

image
VV inauguration
banner