Србија и Балкан

Вулин поручује из Санкт Петербуга: Белорусија подржава територијални интегритет Србије

Некадашњу шеф БИА присуствује 12. Међународном састанку високих званичника одговорних за безбедносна питања у Руској Федерацији, на лични позив Секретара Савета безбедности Русије Николаја Патрушева
Вулин поручује из Санкт Петербуга: Белорусија подржава територијални интегритет СрбијеGetty © Sefa Karacan/Anadolu Agency/

Александар Вулин се током састанка са замеником државног секретара Савета безбедности Белорусије Павелом Николајевичем Муравејком у Санкт Петербургу захвалио на принципијелном ставу Белорусије у питању непризнавања такозваног Косова.

Вулин, који присуствује 12. Међународном састанку високих званичника одговорних за безбедносна питања, је након разговора саопштио да Белорусија чврсто подржава територијални интегритет и позиције Србије.

Он је навео да је Муравејка детаљно упознао са резолуцијом о Сребреници коју Генерална скупштина Уједињених нација планира да усвоји на предлог Немачке која је, како је рекао, починила највећи геноцид у историји човечанства.

У саопштењу се додаје да су се саговорници сагласили да постоји додатни простор за унапређење сарадње Србије и Организације Уговора о колективној безбедности (ОДКБ).

image
VV inauguration
banner