Србија и Балкан

Портпарол црногорског ДНП-а: Одлука Вукићевићеве да не гласа о пријему "Косова" у СЕ била исправна

Као што смо имали јасан став о пријему тзв. Косова у Савет Европе, који се показао потпуно исправним, знамо да смо у праву и кад је у питању резолуција о "геноциду" у Сребреници, коју Црна Гора не треба да подржи, истакла је портпарол Демократске народне партије Јована Тодоровић
Портпарол црногорског ДНП-а: Одлука Вукићевићеве да не гласа о пријему "Косова" у СЕ била исправна© FOTO TANJUG/ UN PHOTO / LOEY FELIPE

Одлука Комитета министара Савета Европе да на мајском заседању заказаном за 17. мај не гласа о пријему тзв. Косова у ту организацију потврда је да је став који је по овом питању имала Маја Вукићевић био потпуно исправан, оценила је портпарол Демократске народне партије Јована Тодоровић.

Она је подсетила јавност да је најава ДНП-а да ће Вукићевићева гласати против пријема тзв. Косова у СЕ изазвала лавину реакција од стране ДПС-а и њених симпатизера, који су, како је казала, "данима водили кампању која је прелазила све границе доброг укуса".

"По информацијама које су доступне управо су земље квинте чије је амбасадоре о ставовима Демократске народне партије данима извештавао Иван Вуковић, стопирале пријем тзв. Косова у Савет Европе, па очекујемо да потпредседник Демократске партије социјалиста покаже исти ниво принципијелности и упути протестну ноту амбасадорима које је данима таговао у својим објавама, или им може писати на друштвеним мрежама, под условом да га нису блокирали", казала је Тодоровићева.

Наводи да очекује и да ће Демократска партија социјалиста из протеста престати да сарађује и одржава контакте са државама које не подржавају улазак тзв. Косова у Савет Европе, јер би то, истиче, било принципијелно након хајке коју су спроводили против Маје Вукићевић.

Ипак, знајући их, не очекујемо да тај ниво храбрости покажу у односима са западним партнерима, јер за то ипак треба имати принципе, којих су се они давно одрекли, додала је.

"Као што смо имали јасан став о пријему Косова у Савет Европе, који се показао потпуно исправним, знамо да смо у праву и кад је у питању резолуција о геноциду у Сребреници, коју Црна Гора не треба да подржи", истакла је портпарол ДНП.

Грађани не подржавају ново понижење Црне Горе

Према њеној оцени, грађани који су дали подршку овој парламентарној већини сигурно не подржавају ново понижавање Црне Горе од које се по стоти пут тражи да гласа о истој ствари.

"Најбољи доказ да смо у праву и по овом питању је хистерија која долази из редова опозиције и дела НВО сектора, и сматрамо да Влада Црне Горе има прилично лак избор када бира између добро познатих Бемакс грантопрежа и воље грађана Црне Горе који су својим гласањем на изборима јасно рекли 'не' деструктивној политици бившег режима", закључила је Тодоровићева, пренео је портал подгоричке "Борбе".

image