Србија и Балкан

Додик честитао Дан победе:Срби су слободарски народ, увек на страни правде

Председник Републике Српске Милорад Додик је рекао да се сећањем на огромни допринос српског народа у борби за ослобађање Европе, изражава наша захвалност херојима који су донели мир
Додик честитао Дан победе:Срби су слободарски народ, увек на страни правде© TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA

Председник Републике Српске Милорад Додик честитао је грађанима Српске 9. мај - Дан победе над фашизмом и Дан Европе.

"Дан победе над фашизмом један од најзначајнијих датума у историји човечанства и дан када се обележава победа слободарског света над фашизмом у Другом светском рату. То је дан када одајемо почаст жртвама антифашистичке борбе чији је живот уграђен у стварање бољег и праведнијег света", навео је Додик.

Истакао је да се сећањем на огромни допринос српског народа у борби за ослобађање Европе, изражава наша захвалност херојима који су донели мир.

"Срби су слободарски народ који је увек био на страни правде, и треба да будемо поносни на своју прошлост, историју и победу у борби против фашизма. Република Српска данас је добро и стабилно место за живот свих, без обзира на нацију и веру, и ми настављамо да гајимо савремене цивилизацијске вредности и антифашистичку традицију", саопштено је из Кабинета председника Републике Српске.

image