Србија и Балкан

Гашић са министром одбране УАЕ: Јачање партнерства Београда и Абу Дабија

Срдачан и отворен данашњи разговор са министром Ел Мазруијем представља подршку напорима Србије да истраје на политици изградње трајног мира, стабилности и напретка на Балкану, поручио је министар одбране Братислав Гашић
Гашић са министром одбране УАЕ: Јачање партнерства Београда и Абу Дабија© TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Министар одбране Братислав Гашић састао се данас са државним министром одбране Уједињених Арапских Емирата Мухамедом бин Мубараком Фаделом Ал Мазруијем са којим је разговарао о тренутној геополитичкој и безбедносној ситуацији у свету, сарадњи у области одбрамбене индустрије, као и о актуелним пројектима војно-војне и војноекономске сарадње и могућностима њиховог даљег унапређења.

Гашић је истакао је да су Уједињени Арапски Емирати за Србију једна од значајнијих земаља на Блиском истоку и потврдио опредељеност Србије у очувању традиционално добрих односа две земље, заснованих на међусобном пријатељству, наводи се у саопштењу Министарства.

Он је навео да су лични и изразито пријатељски односи председника Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића и председника и врховног команданта Оружаних снага Уједињених Арапских Емирата шеика Мухамеда Бин Заједа ел Нахјана дали најзначајнији допринос јачању и развоју укупних односа две земље, укључујући и сарадњу у области одбране.

Како је истакао, данашњи разговори са министром Ел Мазруијем, као представником пријатељске и нама блиске земље, веома су важни за Србију која се суочава са притисцима и изазовима, који уместо подршке помирењу подижу тензије и дестабилизују регион.

Према његовим речима, срдачан и отворен данашњи разговор са министром Ел Мазруијем представља подршку напорима Србије да истраје на политици изградње трајног мира, стабилности и напретка на Балкану заснованог на искреном дијалогу и сарадњи.

Гашић поручио је да ће Србија настојати да партнерство са Уједињеним Арапским Емиратима на многим пољима додатно оснажи и учини што је могуће ближим и садржајнијим, тражећи нове могућности за развој заједничких пројеката и активности војноекономске и војнотехничке сарадње, као и у области војног образовања и медицине.

Државни министар одбране Уједињених Арапских Емирата Ал Мазруи честитао је министру Гашићу ступање на дужност министра одбране и пожелео му много успеха у даљем раду.

Он је, током данашњег састанка, указао на значај сарадње у области одбране и свеукупне сарадње две државе.

image