Свет

Ројтерс: Трамп није платио порез на доходак за 2020. годину

Одбор Представничког дома током истраге довео је у питање истинитост и легитимност неких пореских умањења, укључујући и једно у износу од 916 милиона долара
Ројтерс: Трамп није платио порез на доходак за 2020. годинуNone © AP Photo/Jon Elswick/Танјуг

Доналд Трамп, бивши председник САД, током последње године свог мандата није платио порез на приходе, јер је пријавио губитке у пословима, објавило је конгресно веће, а преноси Ројтерс.

Према подацима које је објавио демократски одбор Представничког дома, и то после неколико година борбе, Трампови приходи и пореске обавезе драматично су осцилрали током четири године боравка у Белој кући. Таква слика, како напомиње Ројтерс, далеко је од имиџа успешног бизнисмена коју је републиканац неговао.

Документи показују да су Меланија и Доналд Трамп, током све четири године његовог председавања, платили одређени порез, али су истовремено минимизирали своје приходе како би тај порез био значајно умањен.

Одбор Представничког дома током истраге довео је у питање истинитост и легитимност неких пореских умањења, укључујући и једно у износу од 916 милиона долара.

Чланови одбора пожалили су се да пореске пријаве нису довољно детаљне, а Трампове нису ни представљене јавности, баш као и Ричарда Никсона пре њега. Тражили су и да оне постану јавне.

Трампов портпарол Стивен Чанг истакао је да "ако се оваква неправда може догодити једном председнику, онда нема разлога да се не деси било ком другом Американцу".

Он је нагласио да је објављивање документације политички мотивисано.

image