Свет

Учинимо секс поново сјајним! Будућност Трампових кондома у рукама ЕУ

Немачки бизнисмен жели да продаје Трампова контрацептивна средства, одећу и пића
Учинимо секс поново сјајним! Будућност Трампових кондома у рукама ЕУwww.globallookpress.com © Gerard Bottino/Keystone Press Agency

Да ли бисте купили кондом бренда "Доналд Трамп"? Да ли ће то једног дана бити могуће зависи од одлуке Канцеларије Европске уније за интелектуалну својину (ЕУИПО), мало вероватног места за бизарни спор између Трамповог правног тима и немачког предузетника.

Френк Линднер жели да продаје низ Трампових брендова — кондоме, одећу, пиво и пенушаво вино — и поднео је пријаву ЕУИПО-у, пошто је име Трамп заштићено.

Али компанија ДТТМ која се бави Трамповим брендом, а коју у Европи заступа шведска адвокатска фирма "Потер Кларксон" је против плана, према преписци достављеној ЕУИПО-у.

Трампови адвокати тврде да постоји "вероватноћа забуне у јавности" јер већ постоје хотели, барови и ресторани који користе Трампово име у Европи, као што је хотел Трамп Турнбери у Шкотској, преноси "Политико".

Међутим, Линднеров адвокат каже да таквог ризика нема. "Не постоји вероватноћа забуне између голфа и хотелских услуга с једне стране и кондома, алкохола и безалкохолних пића с друге", тврди адвокат.

Избор производа којима се може дати име Трамп је помало необичан. Трамп је познати трезвењак и две жене са којима је наводно имао афере — манекенка Карен Мекдугал и порно звезда Сторми Данијелс — рекле су СиЕнЕну (ЦНН) да Трамп није волео да користи кондоме током сексуалних односа које су имале са њим 2006.

У својој књизи, Данијелс је рекла да је њена наводна веза са Трампом подразумевала "можда најмање импресиван секс", а није имала ни много речи хвале за његов полни орган.

image