Свет

Бела кућа обећала сарадњу: Одговорићемо на упите о Бајденовим документима

Портпарол Беле куће Јан Самс рекао је да ће донети одлуку о свом одговору "у догледно време"
Бела кућа обећала сарадњу: Одговорићемо на упите о Бајденовим документимаwww.globallookpress.com © Jim LoScalzo - Pool via CNP/Consolidated News Photos

Бела кућа је саопштила да ће у "доброј вери" одговорити на упите Надзорног одбора Представничког дома Конгреса о непрописном складиштењу поверљивог материјала у кући председника Џозефа Бајдена.

Портпарол Беле куће Јан Самс рекао је новинарима да је Бела кућа примила неколико писама од Надзорног одбора Представничког дома о том питању, да их разматра и да ће донети одлуку о одговору у догледно време, пренео је Ројтерс.

Специјални саветник Беле куће Ричард Заубер је у суботу навео да је пет додатних страница с поверљивим ознакама откривено у председниковом дому у Вилмингтону у Делаверу.

Последње откриће поверљивих материјала долази након што је ове недеље објављено да је материјал са ознаком тајности, који датира из времена када је Бајден био потпредседник, откривен у његовој кући и приватној канцеларији, што је Бела кућа крила од јавности месецима.

Поверљива документа су у новембру открили Бајденови адвокати у његовој канцеларији у Вашингтону, коју је он користио у време док је био потпредседник. Затим је провера проширена и на друга места која је Бајден користио као потпредседник, укључујући две куће у Делаверу.

У једној од њих, пронађено је још докумената за ознаком тајности.

image