Свет

Трампа враћају на Фејсбук и Инстаграм

Јавност би требало да чује шта њени политичари говоре, поручио је Метин председник Ник Клег
Трампа враћају на Фејсбук и Инстаграмwww.globallookpress.com © Alex Edelman/The Photo Access

Компанија Мета саопштила је да ће, након двогодишње суспензије због побуне на Капитол Хилу 6. јануара, у наредним недељама обновити налоге бившег председника САД Доналда Трампа на друштвеним мрежама Фејсбук и Инстаграм, преноси Си-Би-Ес њуз.

Мета је објавила да су уведене "нове заштите како би се спречило понављање прекршаја".

Метин председник за глобална питања Ник Клег навео је у саопштењу да би јавност "требало да чује шта њени политичари говоре".

Трамп је најавио своју кандидатуру на председничким изборима 2024. године, а Фејсбук и Инстаграм су кључни за контакте и прикупљање средстава, подсећа Ројтерс.

Некадашњи амерички председник суспендован је на неодређено време са Фејсбука и Инстаграма након нереда у главном граду САД 2021. године.

Трамп је одлуку Метe да га суспендује са платформе назвао "увредом" за његове присталице, тврдећи да су у питању "цензура и покушај да га ућуткају".

Претходно је нови власник Твитера Илон Маск бившем америчком председнику реактивирао налог на твој друштвеној мрежи након што је тај потез подржало 51,8 одсто људи од 15 милиона анкетираних. 

Бивши председник САД Доналд Трамп тада је изјавио да нема намеру да се враћа на Твитер, те да ће радије остати на својој друштвеној мрежи Трут соушал.

image