Свет

Пољска затвара гранични прелаз са Белорусијом до даљег

Донео сам одлуку због важног интереса државне безбедности, саопштио Мариуш Камински
Пољска затвара гранични прелаз са Белорусијом до даљегGetty © Omar Marques

Пољски министар унутрашњих послова Мариуш Камински саопштио је да ће та земља затворити кључни гранични прелаз са Белорусијом до даљег.

Ионако напете везе између Пољске и Белорусије додатно су погоршане када је суд у Минску осудио новинара пољског порекла на осам година затвора, у процесу за који Варшава тврди да је политички мотивисан, преноси Ројтерс.

Камински је рекао да ће због затварања новинара Анџеја Почобута поднети захтев да се на спискове санкција додају људи повезани са председником Белорусије Александром Лукашенком.

"Због важног интереса државне безбедности одлучио сам да од 12 часова 10. фебруара ове године обуставим до даљег саобраћај на пољско-белоруском граничном прелазу Бобровники", написао је Камински на Твитеру.

Портпарол белоруске државне граничне службе Антон Бичковски рекао је да је тај потез неоправдан и да би могао да доведе до преоптерећења преосталих прелаза, пренела је руска агенција ТАСС.

Бобровники, који се налази на око 200 километара североисточно од Варшаве, један је од главних прелаза између Пољске и Белорусије.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner