Свет

Маск о најезди НЛО: Не брините, само су ми свратили другари

Амерички милијардер је у свом стилу коментарисао појаву летећих објеката изнад САД, за које генерал Глен ВанХерк, који има задатак да чува ваздушни простор САД, није искључио могућност да су у питању ванземаљци
Маск о најезди НЛО: Не брините, само су ми свратили другариwww.globallookpress.com © Alexander Farnsworth/picture alliance

Извршни директор компанија "СпејсИкс" и "Твитер" Илон Маск огласио се поводом извештаја о летећим објектима непознатог порекла који су примећени протеклог викенда изнад Сједињених Држава и поручио да су то његови "другари" ванземаљци који су свратили у посету.

"Не брините, само су ми свратили неки другари", поручио је милијардер.

Амерички и канадски авиони су овог месеца оборили четири неидентификована летећа објекта. Најновији, осмоугаони предмет, оборен је у недељу изнад језера Мичиген.

Генерал Глен ВанХерк, који има задатак да чува ваздушни простор САД, није искључио могућност да су у питању ванземаљци.

На питање новинара да ли је Пентагон искључила могућност ванземаљаца, ВанХерк је рекао: "Пустићу обавештајну и контраобавештајну заједницу да то схвате. Ништа нисам искључио."

"У овом тренутку настављамо да процењујемо сваку претњу или потенцијалну претњу, непознату, која се приближава Северној Америци и покушавамо да је идентификујемо", рекао је ВанХерк, шеф Америчке команде за ваздушно-космичку одбрану и Северне команде.

Генерал Глен ВанХерк рекао је у недељу да војска није била у стању да идентификује порекло три најновија објекта.

Рекавши да САД пажљивије проучавају радар од открића кинеског балона, ВанХерк је нагласио да се три најновија објекта називају "објекти, а не балони, с разлогом".

Кинески лист "Глобал тајмс" објавио је у недељу да се власти у приобалном граду Рижао спремају да оборе "неидентификовани летећи објекат", док је уругвајско ваздухопловство саопштило у суботу да је послало истражитеље у област Термас де Алмирон да прикупи информације о извештајима о "трепћућим светлима на небу" у петак увече.

Нема доказа да су затварање ваздушног простора у САД и извештаји о НЛО у Кини и Уругвају повезани. Међутим, презасићеност извештајима изазвала је узбуђење међу НЛО ентузијастима на мрежи.

Упркос томе што је себе једном назвао "ванземаљцем који покушава да се врати на родну планету", Муск је скептичан у погледу постојања интелигентног живота ван Земље.

У говору на прошлогодишњем самиту Г20 у Индонезији, он је рекао да би човечанство једног дана могло да открије "ванземаљске цивилизације или цивилизације које су постојале пре више милиона година". Међутим, он је 2018. изјавио да постојање ових цивилизација није сигурно и да би људи требало да "очувају светлост свести тако што ће постати цивилизација која лети у свемир".

image
VV inauguration
banner