Свет

Јака експлозија и пожар у Мајамију, најмање двоје мртвих

Полицијски тим за истрагу подметнутих пожара такође је био на лицу места, наводи "Мајами хералд"
Јака експлозија и пожар у Мајамију, најмање двоје мртвихGetty © Bruno Vincent/Getty Images

Јака експлозија и пожар индустријској зони у месту Медли, удаљеном око 20км од центра Мајамија, САД, однели су данас живот најмање две особе, потврдиле су власти округа Мајами-Дејд.

Ватрогасна спасилачка служба округа саопштила је да су од пет пацијената две особе пребачене у болницу, једна копном, једна ваздушним путем, преноси "Мајами хералд". Једној особи је помоћ указана на лицу места.

Информације о преостале две особе стигле су од полиције округа Мајами-Дејд, која је потврдила да је послала детективе за убиства да истраже смрти.

Полицијски тим за истрагу подметнутих пожара такође је био на лицу места, наводи лист из Мајамија.

Званичници: Радови одговорни за пожаре

Ватрогасцима је пријављена експлозија и пожар, а на месту несреће затекли су камион цистерну и више аутомобила у пламену, рекао је Дени Кардесо, заменик начелника ватрогасне јединице Мајами Дејда за америчке медије.

Он је додао да је пожар локализован и да је у току истрага о узроцима, али да се претпоставља како је до експлозије дошло током неке врсте радова.

Луис Сијера из полиције Мајами Дејда додао је да су две особе погинуле, а да је двоје повређених у критичном стању у болници.

"Истрагу воде одељење за убиства и одељења за пожаре", рекао је Сијера.

image