Свет

Белорусија демантује украјинске извештаје о пуцњави на граници: "Ширите лажне вести"

Украјински медији пренели су лажну вест да је на граници са Белорусијом дошло до пуцњаве, на шта је реаговао белоруски званичник
Белорусија демантује украјинске извештаје о пуцњави на граници: "Ширите лажне вести"© Tanjug/AP Photo/Daniel Cole

Званични представник Државног граничног комитета Белорусије Антон Бичковски демантовао је новинске извештаје о наводној пуцњави на граници са Украјином.

Он је казао да 25. фебруара није било инцидената са употребом оружја и да граничари нису отварали ватру, објавиле су "РИА Новости".

Раније су украјински интернет портали пренели информацију да је војник Волињске територијалне одбране преминуо од ране задобијене из ватреног оружја у пуцњави са територије Белорусије.

"Велики број извора на интернету, пре свега деструктивне природе, шири, позивајући се на украјинске изворе, извештаје о пуцњави која се наводно догодила 25. фебруара ове године на граници са Украјином. Информације које шире екстремисти немају везе са истином. Инцидената са употребом оружја није било, граничне патроле нису отварале ватру", рекао је Бичковски.

Белоруски званичник информацију о инциденту на белоруско-украјинској граници назвао је лажном.

Он је такође позвао медије да користе званичне, проверене и поуздане извори информација, да не подлежу провокацијама и подметањима.

image