Свет

Чавушоглу: Не подржавамо једностране санкције које немају подршку УН (ВИДЕО)

Нико не може да врши притисак на Турску, она је суверена држава и сама одлучује да ли ће Русији да уведе ограничења или не, рекао је турски министар спољних послова
Чавушоглу: Не подржавамо једностране санкције које немају подршку УН (ВИДЕО)www.globallookpress.com © MFA Russia

Анкара не подржава санкције које су разним државама уведене једнострано, без подршке УН, изјавио је у среду турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглу.

Пре састанка у Индији са руским министром спољних послова Сергејем Лавровом, Чавушоглу је упитан колико дуго ће, по његовом мишљењу, Турска моћи да се одупире увођењу антируских ограничења.

"Не треба да пружамо отпор, Турска, као суверена држава, сама доноси одлуке. Не придружујемо се никаквим једностраним санкцијама, подржавамо само оне које су уведене уз подршку УН. Дакле, не ради се само о Русији, не подржавамо санкције уведене Ирану или било којој другој земљи", рекао је турски министар спољних послова.

"Ми сами доносимо одлуке. Нико не може да врши притисак на нас", закључио је Чавушоглу.

Сергеј Лавров се састао са турским колегом Чавушоглуом на маргинама састанка дипломатских мисија самита Г20.

Раније се руски министар већ састао са индијским колегом Субрахмањамом Џаишанкаром у формату радног доручка у палати Хајдерабад.

Лавров је допутовао у индијску престоницу у уторак увече како би учествовао на састанку министара спољних послова Г20, који се одржава од првог до другог марта.

image