Свет

Роберт Ф. Кенеди млађи разматра да се кандидује на председничким изборима у САД

Роберт Ф. Кенеди себе описује као "доживотног демократу"
Роберт Ф. Кенеди млађи разматра да се кандидује на председничким изборима у САДwww.globallookpress.com © www.imago-images.de/www.imago-images.de

Роберт Ф. Кенеди, син покојног сенатора Роберта Кенедија и синовац убијеног некадашњег америчког председника Џона Ф. Кенедија потврдио је да размишља да се кандидује на председничим изборима 2024. године.

"Размишљам о томе. Превазишао сам највећу препреку, моја жена ми је дала зелено светло", рекао је Кенеди, преноси "Фокс њуз".

У извештају америчке ТВ мреже се наводи да је Кенедијева супруга, глумица Шерил Хајнс, присуствовала његовом говору на Институту за политику Њу Хемпшира, који је већ скоро четврт века незаобилазна станица за представљање кандидата за Белу кућу.

Кенеди, који себе описује као доживотног демократу, суочио се са критикама због свог активизма против вакцине против вируса корона.

Поред Кенедијеве потенцијалне кандидатуре, актуелни председник Џозеф Бајден се суочава са сличним изазовом за демократску номинацију духовне саветнице и гуруа за самопомоћ Маријане Вилијамсон, која је најавила још једну кандидатуру након посете Њу Хемпширу. Вилијамсон је водила кампању за председничку кандидатуру 2020. године, од које је на крају одустала.

image
VV inauguration
banner