Свет

Украјина гранатирала прелаз за евакуацију цивила у Херсонској области: Четворо погинуло (ФОТО)

Цивилни прелаз који је погођен, функционисао је током ноћи како би се што више локалног становништва послало на источну обалу Дњепра
Украјина гранатирала прелаз за евакуацију цивила у Херсонској области: Четворо погинуло (ФОТО)© Tanjug/AP Photo/Roman Hrytsyna

Број погинулих у украјинском гранатирању прелаза у Херсонској области порастао је на четири, изјавио је данас проруски званичник Кирил Стремоусов.

"Знам за четири страдала. Колико ми је познато, тренутно међу децом нема повређених", рекао је Стремоусов за "Соловјев лајв", преноси ТАСС.

Раније су проруске власти саопштиле да су две особе погинуле, а да је 10 рањено у гранатирању прелаза преко реке у Херсону од стране украјинских снага.

Према том саопштењу, тренутно су на лицу места хитне службе, а рањени су пребачени у херсонску регионалну болницу.

Саопштено је да је цивилни прелаз који је погођен, функционисао током ноћи како би се што више локалног становништва послало на источну обалу Дњепра.

Напад се догодио док су људи евакуисани са десне обале реке Дњепар, по наређењу издатом раније ове недеље. Гувернер Херсонске области Владимир Саљдо објаснио је тај потез повећањем украјинских удара на град и забринутошћу да би област могла бити поплављена ако кијевске трупе униште брану у хидроелектрани Каховска.

Двојица радника ТВ Таврија из Херсонске области, и један руски продуцент, погинули су у гранатирању на реци Дњепар у Херсону од стране украјинске војске, изјавила је у данас Јекатерина Губарева, заменик гувернера проруруских власти Херсонске области.

Међу погинулима је и руски продуцент који је стигао по позиву да помогне Херсону и региону.

Регионални проруски званичници саопштили су раније да је Украјина извела 12 ракетних удара на цивилни прелаз у Херсону и да је 11 ракета оборила противваздушна одбрана, а једна је пала у рејон Антоновског моста.

image