Свет

Немачка затвара последње нуклеарке, рачуни за струју расту за 45 одсто

Иронично, несташице су прошле зиме приморале немачку владу да обнови рад електрана на угаљ, али сада се затварају нуклеарне електране како би се направио простор за обновљиве изворе енергије
Немачка затвара последње нуклеарке, рачуни за струју расту за 45 одстоwww.globallookpress.com © Mufkinnphotos

С обзиром на економску нестабилност, која расте широм западног света, изгледа да време за остваривање климатских циљева не може да буде горе. А опет, можда је управо ово време савршено за оне који држе власт, пита се портал "Зиро хеџ".

Пошто стагфлација у САД и Европи и даље расте, последња ствар због које би требало да будемо забринути је пораст глобалне температуре, који износи мање од једног степена Целзијуса за протеклих сто година. Нема конкретних доказа о климатским променама, а они који упозоравају да је криза одмах иза угла узимају милијарде долара од влада и тинк-тенкова, са очигледним интересом да прошире хистерију.

Другим речима, не постоји основа за експоненцијална ограничења емисија гасова стаклене баште. Тврдње о климатској кризи су лаж, закључује овај портал.

Уколико се "климатски култови" сагледају хладне главе, постаје очигледно да спасавање планете није њихова примарна брига. Сврха "зелене агенде" је да повећа моћ бирократије до нивоа који није виђен још од феудалних времена. Припремите се за повратак сеоском начину живота.

Фактор који се упорно јавља у борби против климатских промена су све већи резови у производњи. Естаблишмент жели да ограничи приступ енергији за домаћинства и да повећа цене за комад колача који се стално смањује. Савршен пример за то је труд који улажу владе у затварање нуклеарних електрана, а то је, са становишта емисије угљеника, један од најчистијих облика енергије.

Немачка најтеже погођена енергетском кризом

Немачка, која је већ погођена несташицом енергије због отежаног снабдевања природним гасом из Русије, прошле недеље је затворила своје последње три нуклеарне електране. Немачка већ сада у Европи има највише цене струје и оне ће, у блиској будућности, само расти.

Од када су прошле године, као последица сукоба у Украјини, цене енергије почеле да расту, неки министри из владе немачког канцелара Олафа Шолца оклевали су да затворе нуклеарне електране, што је било планирано за 31. децембар 2022. Премијер Шолц је пристао на једнократно продужење рока, али је инсистирао да последњи термин буде 15. април.

Упоредо са затварањем нуклеарних електрана, од 1. јуна немачка електропривреда "Еон енерџи" повећала је цене за чак 45 одсто.

"У деловима Северне Рајне-Вестфалије, нова цена струје износи 49,44 цента бруто по киловат сату, што значи поскупљење од око 45 одсто", саопштио је портпарол ове компаније.

Иронично, несташице су прошле зиме приморале немачку владу да обнови рад електрана на угаљ, али сада се затварају нуклеарне електране како би се направио простор за обновљиве изворе енергије. Уколико вам се чини да борба против климатских промена нема много смисла, то је зато што је њихов једини циљ стварање хаоса.

Конфузија око конфликтних зелених политика ствара место за неефикасне ветро-паркове и за произвођаче соларне енергије, који не могу да подмире потребе популације, али до невиђених размера учвршћују глобалну власт.

image