Свет

Поново протести у Израелу: Путеви загушени у Тел Авиву

Данашњи протести су организовани под слоганом "Једнакост", а окупљени се, поред најављене реформе правосуђа, буне и због све већих трошкова живота у Израелу, пише АП
Поново протести у Израелу: Путеви загушени у Тел Авивуwww.globallookpress.com © Eyal Warshavsky/Keystone Press Agency

Грађани Израела данас су поново блокирали путеве у оквиру протеста због реформе правосуђа коју је предложила влада Бењамина Нетанијахуа.

Десетине протеста загушиле су путеве и раскрснице у Тел Авиву, укључујући и главни аутопут, преноси АП.

Демонстранти су се окупили и испред домова председника и министра за националну безбедност, а полиција је саопштила да је један од њих ухапшен због изазивања нереда.

Данашњи протести су организовани под слоганом "Једнакост", а окупљени се, поред најављене реформе правосуђа, буне и због све већих трошкова живота у Израелу.

Када је реч о предлогу о изменама правосудног система, окупљени наводе да се њима угрожавају демократске вредности Израела, јер се слаби Врховни суд, а парламенту, који контролишу Нетанијаху и његови савезници, даје овлашћење да поништи пресуде суда.

Демонстранти сматрају и да је премијер у сукобу интереса, јер покушава да преобликује правни систем државе у тренутку када му се суди.

image